Henriks Lundkvists: Latviešu spēles stils atgādina krievu hokeja skolu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Henriks Lundkvists
Henriks Lundkvists Foto: Reuters/ScanPix

Leģendārais Zviedrijas hokeja izlases vārtsargs Henriks Lundkvists, kurš Pekinas olimpiskajās spēlēs iejūtas "Discovery" eksperta lomā, "Eurosport" žurnālistiem vērtēja Zviedrijas izlases sniegumu, kā arī komentēja Latvijas un Dānijas gaidāmo maču. Tāpat viņš izcēla ASV hokejistu pārliecinošo sniegumu.

Latvijas hokeja izlase otrdien par vietu Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīra ceturtdaļfinālā spēkosies pret Dāniju.

Lundkvists izteicies, ka prognozēt iznākumu šajā duelī ir ļoti grūti.

"Šķiet, ka šajā spēlē var notikt jebkas. Nozīmīgi būs, kā Latvijas izlase noskaņojusies šim mačam. Domāju, ka Latvijai ir augstāks meistarības līmenis, bet Dānijas spēks ir komandas spēle, kur vīri cīnās viens par otru. Latviešu spēles stils atgādina krievu hokeja skolu – ar tehniski spēcīgiem spēlētājiem, kuriem, kad radīsies iespēja, viņi ripu raidīs vārtos."

Hokeja turnīra C grupā pirmo pozīciju un vietu ceturtdaļfinālā izcīnīja Somijas valstsvienība, kas prata atspēlēt trīs vārtu deficītu, kā rezultātā ar 4:3 pagarinājumā pārspēja Zviedriju.

"Neticami smags zaudējums. Zviedrijai bija teicamas iespējas pirmajā periodā. Otrajā trešdaļā Zviedrijai bija ļoti labas vairākuma izspēles, kas, iespējams, ir labākais, ko varam izcelt šajā mačā," teica Lundkvists. 

"Pirms trešā perioda runājām par spēles disciplīnu, tad somi guva ātrus vārtus. Zviedrija sāka spēlēt nedaudz riskanti, iekrāja soda minūtes, ko Somija prata izmantot."

"Trešajā periodā Somijas izlases spēle vairākumā bija ļoti laba, kam arī turpinājumā būs liela nozīme. Somi trešajā periodā izskatījās pēc pavisam citas komandas. Šis mačs bija ļoti labs pārbaudījums Zviedrijai, kas kalpos kā laba mācība turpinājumam," atzīst Lundkvists.

Olimpisko spēļu turnīra A apakšgrupā ASV hokejisti palika nepārspēti visās trīs apakšgrupas spēlēs.

"Kad tik gados jauna komanda kā ASV piedalās turnīrā, man šķiet, ka sākumā viņi paši nedaudz brīnās, kā viņi spēj turēties pretī citām komandām. Tagad, kad viņiem tik labi ir veicies grupu turnīrā, domāju, ka viņi ir guvuši pārliecību un izslēgšanas spēlēs būs ļoti bīstama komanda," pauda Zviedrijas hokeja leģenda. 

Latvijas hokeja izlase otrdien plkst. 6.10 pēc Latvijas laika Pekinas ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīrā spēkosies pret Dāniju. Mača uzvarētājs ceturtdaļfinālā cīnīsies pret Krievijas Olimpisko komiteju (KOK).

2006. gadā Lundkvists palīdzēja Zviedrijas izlasei izcīnīt olimpisko spēļu zelta medaļas. Leģendārais vārtsargs, pārstāvot Ņujorkas "Rangers" vienību, laukumā devās 887 NHL regulārā čempionāta spēlēs un 130 Stenlija kausa mačos.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu