Igaunijas talantīgā frīstaila slēpotāja Sildaru līdere pēc kvalifikācijas sloupstailā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kellija Sildaru
Kellija Sildaru Foto: AFP/SCANPIX

Igaunijas talantīgā frīstaila slēpotāja Kellija Sildaru pirmdien izcīnīja pirmo vietu Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās sloupstailā.

Sākotnēji kvalifikācija sloupstailā bija paredzēta svētdien, bet pirmdien bija plānotas fināla sacensības un cīņa par medaļām.

Tomēr spēcīgās snigšanas dēļ, kas ietekmēja redzamību, sacensību organizatori nolēma starta laikus atlikt par 24 stundām, tādējādi pirmdien notika kvalifikācijas sacensības, bet fināla braucieni gaidāmi otrdien.

19 gadus vecā Sildaru labāko sniegumu - 86,15 punktus - sasniedza otrajā braucienā. Tas bija labākais rezultāts 26 kvalifikācijā startējušo sportistu vidū.

Otrajā vietā pēc kvalifikācijas kārtas ir Juhanne Killi ar 86 punktiem, bet trešā ir Ailīna Gu no Ķīnas, kura ieguva 79,38 punktus.

Gu kļuva par pirmo olimpisko čempioni frīstaila slēpošanas tramplīnlēkšanas ar trikiem ("Big Air") disciplīnā, kas debitēja olimpisko spēļu programmā. Sildaru šajā disciplīnā palika 17.vietā.

Sildaru, kas ir Igaunijas liekākā cerība iegūt medaļu Pekinas olimpiskajas spēlēs, sacījusi, ka viņai patīk trase, tomēr bijis ļoti auksti.

Sloupstaila disciplīnā bija pieteiktas 27 sportistes, bet pirmdien startēja 26 slēpotājas.

Finālam, kas notiks otrdien, kvalificējās 12 labāko rezultātu īpašnieces. Finālā būs trīs braucieni. Pirmajā braucienā viņas startēs apgrieztā secībā pēc kvalifikācijas rezultātiem, proti, Sildaru startēs kā pēdējā.

Frīstaila slēpotājām Pekinas olimpiskajās spēlēs vēl paredzētas sacensības uz rampas, kur kvalifikācija sāksies 17.februārī.

Saistībā ar laikapstākļiem ir pārceltas arī vīriešu sacensības sloupstailā. Pirmdien paredzētā kvalifikācija ir pārcelta uz otrdienu, bet par medaļām frīstaila slēpotāji šajā disciplīnā sacentīsies trešdien.

Olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20.februārim.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu