Džokovičs: Es neesmu antivakseris (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: AFP/SCANPIX

Pasaulslavenais serbu tenisists Novaks Džokovičs noliedz, ka viņš būtu antivakseris, taču viņš iestājas par cilvēku brīvību izlemt, vai vakcinēties pret Covid-19, sportists norādīja intervijā BBC.

Džokovičs janvārī neilgi pirms "Australian Open" turnīra sākuma tika deportēts no Austrālijas nepareizas vīzas un valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ.

Pasaules ranga līderis nav vakcinējies pret Covid-19. 34 gadus vecais tenisists apgalvo, ka viņš nav pret vakcīnu, taču iestājas par cilvēku brīvu izvēli.

"Nekad neesmu bijis pret vakcīnu," intervijā BBC sacīja Džokovičs, apstiprinot, ka bērnībā viņš ir vakcinējies pret citām slimībām.

"Es vienmēr esmu atbalstījis brīvību izlemt, ko tu ievadi savā ķermenī," skaidroja titulētais tenisits.

Džokovičs atzina, ka ir gatavs upurēt dalību arī citos "Grand Slam" turnīros - Vimbldonā un "French Open", ja viņam tiks uzspiesta vakcinēšanās.

"Lēmumu pieņemšanas principi par manu ķermeni ir svarīgāki par jebkuru titulu vai jebko citu. Es cenšos būt saskaņā ar savu ķermeni, cik vien iespējams."

Janvārī notikušajā "Australian Open" triumfēja spānis Rafaels Nadals, izcīnot karjerā 21. titulu "Grand Slam" turnīros un kļūstot par rekordistu.

Džokoviča kontā ir 20 tituli "Grand Slam" turnīros. Viņš ir deviņkārtējs "Australian Open" čempions, kas ir šī turnīra rekords.

Nevakcinēšanās pret Covid-19 apdraud Džokoviča izredzes apsteigt Nadalu un kļūt par "Grand Slam" tituliem bagātāko tenisistu vēsturē.

20 tituli "Grand Slam" turnīros ir arī šveicietim Rodžeram Federeram.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu