Pagarina būvniecības termiņu komandu sporta spēļu hallei Rīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Komandu sporta spēļu halle Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 99/99c
Komandu sporta spēļu halle Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 99/99c Foto: basket.lv

Komandu sporta spēļu halles Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 99C, būvniecības termiņš tiks pagarināts līdz nākamā gada 30.jūnijam, šo Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumu otrdien atbalstīja valdība.

Projekta kopējais ieguldījums tiek lēsts 13,4 miljoni eiro un to VSIA "Daugavas stadions" īstenos kā augstas gatavības projektu.

Iepriekš valdībā pieņemtais lēmums projektu paredzēja īstenot līdz šā gada 31.decembrim.

Kā skaidro IZM, ņemot vērā iepirkuma procedūru norises termiņus, tajā skaitā iepirkuma izsludināšanas laiku, iesniegto piedāvājumu izvērtēšanu, lēmuma pieņemšanu, likumā noteikto nogaidīšanas laiku pārsūdzību iesniegšanai un līguma noslēgšanu, būvdarbu līgumu provizoriski varētu noslēgt tikai šā gada aprīļa beigās. Līdz ar to faktiskais būvdarbu termiņš un objekta nodošana ekspluatācijā būtu tikai nepilni deviņi mēneši no būvdarbu līguma parakstīšanas brīža. Tā kā tik liela mēroga projekta īstenošana tik īsā termiņā būvniecības uzņēmumiem varētu būs liels izaicinājums, ir panākta vienošanās par termiņa pagarinājumu.

Projekta īstenošanai nekustamais īpašums Krišjāņa Barona ielā 99C ir pārņemts no Rīgas domes. Tuvākajā laikā tiks pabeigta būvprojekta izstrāde. Ir noslēgts līgums par būvprojekta ekspertīzes veikšanu. VSIA "Daugavas stadions" ir izstrādājis konkursa iepirkuma dokumentāciju būvdarbu iepirkumam. Tāpat ir izstrādāta atklāta konkursa iepirkuma dokumentācija būvuzraudzības iepirkumam, kas tiks izsludināts pēc būvdarbu iepirkuma, informē IZM.

Projekta laikā tiks izveidota Komandu sporta spēļu halle Rīgā ar trim transformējamiem laukumiem un tribīnēm līdz 2500 skatītājiem, kā arī vieglatlētikas un smagatlētikas sektoriem ar piegulošo sporta infrastruktūru - ģērbtuvēm, medicīnas punktu, nelielu sportistu dienesta viesnīcu, autostāvvietu.

Projekta īstenošana attīstīs basketbola kompetenču centru un palielinās basketbolā iesaistīto bērnu un jauniešu skaitu, kā arī palielinās citos komandu sporta spēļu veidos iesaistīto skaitu.

Jaunizveidoto sporta infrastruktūru ikdienā izmantos profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu izglītojamie, kā arī apkārtējo izglītības iestāžu audzēkņi. Komandu sporta spēļu hallē norisināsies arī dažādu komandu sporta spēļu izlašu treniņprocess, kā arī būs iespējas sarīkot starptautiska līmeņa sporta sacensības.

Komandu sporta spēļu halles projekta īstenošana veicinās jaunatnes komandu sportu attīstību, sniedzot iespējas nodrošināt arī plašu jaunatnes sacensību norisi, ir pārliecināta IZM.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu