Norvēģija joprojām saglabā līderpozīciju olimpisko spēļu medaļu tabulā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sturla Holms Lēgreids
Sturla Holms Lēgreids Foto: SIPA/Scanpix

Norvēģijas sportisti otrdien Pekinas olimpiskajās spēlēs ieguva piecas medaļas un pēc vienpadsmitās spēļu dienas tā joprojām medaļu tabulas līdere.

Norvēģija ar 26 medaļām ir arī godalgu kopskaita līdere. Norvēģu sportisti Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs ieguvuši 12 zelta medaļas un pa septiņām sudraba un bronzas godalgām. Otrdien norvēģu biatlona četrinieks - Sturla Holms Lēgreids, Tarjeis Bē, Juhanness Tīngnēss Bē un Vetle Šostads Kristiansens - triumfēja 4x7,5 kilometru stafetē un ārslidotāju komanda, kurā bija Hallgeirs Engebrotens, Pēders Konsheugs un Svēre Lunds Pēdešens, uzvarēja iedzīšanas sacensībās komandām. Savukārt ziemeļu divcīņā norvēģiem Jorgenam Grābakam un Jensam Lurosam Oftebrū dubultuzvara. Sudraba medaļa arī snovbordistam Monam Reiselandam tramplīnlēkšanas ar trikiem disciplīnā.

18 medaļas - deviņas zelta, sešas sudraba un trīs bronzas - ir Vācijas olimpiešu delegācijai. Otrdien visu goda pjedestālu ieņēma vācu bobsleja divnieku ekipāžas Frančesko Frīdrihs/Torstens Margis, Johaness Lohners/Floriānu Bauers un Kristofs Hafers/Matiass Zommers.

Septiņas zelta, sešas sudraba un četras bronzas godalgas izcīnījuši ASV sportisti. Otrdien bronzas medaļu izcīnīja ātrslidotāji Keisijs Dosons, Emerijs Lēmans un Džojs Mantija komandu iedzīšanas sacensībās.

Austrijai ir pa sešām zelta un sudraba medaļām, kā arī četras bronzas godalgas. Sešas zelta medaļas ir arī Nīderlandes un Ķīnas godalgu pūrā.

Zviedrijai ir piecas zelta medaļas un pa trim sudraba un bronzas godalgām, bet Šveicei ir pa piecām zelta un bronzas medaļām.

Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) sportistiem ir četras zelta, septiņas sudraba un deviņas bronzas godalgas.

Kopumā vismaz viena zelta medaļa ir 21 komandai, bet vismaz viena medaļa ir 27 delegāciju pārstāvjiem, tai skaitā Latvijai, kas ar vienu bronzu dala 24.vietu ar Beļģiju, Poliju un Igauniju, kurai Pekinas olimpiskajās spēlēs pirmo medaļu izcīnīja frīstaila slēpotāja Kellija Sildaru sloupstaila disciplīnā.

Otrdien Pekinas olimpiskajās spēlēs sadalīja deviņus medaļu komplektus, bet trešdien tiks sadalīti astoņi medaļu komplekti.

Olimpiskās spēles Pekinā norisinās no 4. līdz 20.februārim.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Pekinā no 4. līdz 13.martam norisināsies paralimpiskās spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu