Klubus sezonas turpinājumam atraduši arī Indrašis un Jeļisejevs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: hcadmiral.ru

Latvijas uzbrucējs Miks Indrašis pēc līguma laušanas ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Vladivostokas "Admiral" karjeru turpinās Šveices klubā "Biel-Bienne", bet uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs - Zviedrijas pēc spēka otrās līgas komandā Ērnšeldsvīkas "MoDo".

Tikai pirmdien tika paziņots par līguma laušanu starp Indraši, kā arī aizsargu Vojtehu Moziku, un Leonīda Tambijeva vadīto un Riharda Bukarta pārstāvēto "Admiral".

"Tā kā KHL pamatturnīrs ir noslēdzies priekšlaicīgi, "Admiral" sniedza spēlētājiem palīdzīgu roku un ļāva viņiem atlikušo sezonas daļu spēlēt Eiropas valstu čempionātos," teikts Vladivostokas kluba paziņojumā savā tīmekļa vietnē.

Tajā norādīts, ka Indrašis pāriet uz "Biel-Bienne" vienību, bet Moziks - uz Zviedrijas komandu Engelholmas "Rogle".

"Saprotam, ka puišiem nepieciešama spēļu prakse, tāpēc tika pieņemts šāds lēmums. Šie nav vienīgie "Admiral" spēlētāji, kuri tuvākajā laikā pārcelsies uz Eiropas valstu čempionātiem," saka kluba ģenerāldirektors Aleksejs Ans.

Bīles klubs ar 75 punktiem 42 mačos ieņem piekto vietu 13 komandu konkurencē.

Indrašis Leonīda Tambijeva vadītajai un Riharda Bukarta pārstāvētajai vienībai pievienojās pirms trim mēnešiem.

Indrašis sezonu uzsāka Maskavas apgabala "Vitjaz" rindās, kur 26 spēlēs sakrāja 12 (4+8) rezultativitātes punktus.

"Admiral" sastāvā viņš aizvadīja 20 mačus, kuros sakrāja piecus (3+2) rezultativitātes punktus ar +/- rādītāju -8.

"Admiral" pamatturnīrā ar izcīnītiem 35 punktiem 49 spēlēs līgā ieņēma priekšpēdējo vietu.

Jau ziņots, ka otrdien KHL klubs Rīgas "Dinamo" paziņoja par līgumsaistību laušanu pēc abpusējas vienošanās ar vairākiem hokejistiem, tai skaitā Jeļisejevu.

Jeļisejevs "Dinamo" ir spēlējis pēdējās divas sezonas, kā arī no 2014. līdz 2018.gadam. 95 spēlēs KHL "Dinamo" rindās viņš izcēlies ar 17 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Šosezon Jeļisejevs 29 mačos ticis pie 13 vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Tas ir otrs labākais rādītājs komandā rezultativitātes punktos un labākais gūtajos vārtos.

Otrdien par uzbrucēja piesaistīšanu savā tīmekļa vietnē paziņoja "MoDo" klubs.

"MoDo paziņo, ka klubs uz atlikušo sezonas daļu ir piesaistījis 27 gadus veco latviešu uzbrucēju Jeļisejevu," teikts paziņojumā.

Klubs uzsver, ka Jeļisejevs nav pirmais Latvijas spēlētājs kluba vēsturē. Tā krāsas pārstāvējis Atvars Tribuncovs (2007.-2008.) un Jēkabs Rēdlihs (2013.-2014.), kā arī sieviešu komandā spēlējusi Līga Miljone (2013.-2015.).

Tiek atgādināts arī tas, ka Pekinas olimpiskajās spēlēs Jeļisejevs guva vārtus mačā pret Zviedrijas izlasi.

"Tas ir labās puses uzbrucējs ar teicamām prasmēm, kurš pastiprinās mūsu komandu sezonas beigās. Viņš ir ātrs, labi lasa spēli un viņam ir "vārtu garša". Jeļisejevs ir pierādījis, ka var gūt punktus visu mērogu sacensībās, kā arī šosezon ir labi spēlējis KHL un olimpiskajās spēlēs. Manās acīs tas ir Zviedrijas virslīgas klases spēlētājs", par jaunieguvumu saka "MoDo" sporta direktors Henriks Gradins.

Vēl nav precīzi zināms, kad latviešu uzbrucējs pievienosies komandai, taču tiek cerēts, ka tas notiks jau šajā nedēļas nogalē. Pretējā gadījumā viņš, iespējams, komandā debitēs nākamtrešdien mačā savā laukumā pret "Kristianstads" vienību.

"MoDo" HockeyAllsvenskan" līgā ar 84 punktiem 42 spēlēs ieņem otro vietu 14 komandu konkurencē, no līdera Jenšēpingas HV71, kam ir divas spēles rezervē, atpaliekot par sešiem punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu