Video ⟩ Bertāns ar rezultatīvu sniegumu debitē "Mavericks" sastāvā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns aizsardzībā
Dāvis Bertāns aizsardzībā Foto: AP/Scanpix

Dāvis Bertāns otrdien aizvadīja pirmo spēli Dalasas "Mavericks" sastāvā, palīdzot komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāta mačā.

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 107:99 (23:28, 28:31, 30:19, 26:21) pārspēja Maiami "Heat", pārtraucot pretiniekiem piecu uzvaru sēriju.

Dalasas komanda kopš 1. janvāra izcīnījusi 17 uzvaras 23 mačos.

Bertāns debijas mačā laukumā pavadīja 13 minūtes, kuru laikā viņš guva 12 punktus, trāpīdams 3 no 7 tālmetieniem, kā arī pa vienam divpunktu metienam un soda metienam.

Latvijas basketbolists izcīnīja arī trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, saņēma divas piezīmes un maču pabeidza ar pozitīvu +/- rādītāju +9.

Bertāns pagājušajā nedēļā kopā ar Spenseru Dinvidiju tikai aizmainīti no Vašingtonas "Wizards" uz "Mavericks", un pretējā virzienā devās Kristaps Porziņģis.

Otram jaunpienācējam Dinvidijam debija "Mavericks" rindās izvērtās pieticīgāka nekā Bertānam - 23 minūšu laikā 4 punkti un 5 rezultatīvas piespēles, kā arī 4 netrāpīti soda metieni.

Rezultatīvākais "Mavericks" sastāvā bija Luka Dončičs, kurš guva 21 punktu, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Uzvarētāju labā 19 punktus guva Džeilens Bransons un Maksi Klebers, bet 14 pievienoja Dorians Finnijs-Smits.

"Heat" rindās Džimijs Batlers guva 29 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, bet Bams Adebajo izcēlās ar 21 punktu un pie groziem savāca 12 bumbas.

Pirmā puslaika beigās "Mavericks" nokļuva iedzinējos ar 13 punktu starpību (46:59). Trešajā ceturtdaļā Dalasa pamazām deficītu dzēsa un arī pārņēma vadību ar 81:78.

Spēles noslēdzošajā nogrieznī saglabājās intriga cīņā par uzvaru, tomēr "Mavericks" izdevās nosargāt vadības grožus.

"Mavericks" ar 34 uzvarām un 24 zaudējumiem Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 5. vietu, kamēr "Heat" ar 37 uzvarām un 21 zaudējumu ir Austrumu līdervienība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu