Latvijas slēpotājas ieņem 11. vietu komandu sprinta pirmajā pusfinālā un un nekvalificējas finālam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Estere Volfa
Estere Volfa Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas distanču slēpotājas Kitija Auziņa un Estere Volfa trešdien Pekinas olimpiskajās spēlēs komandu sprinta pusfinālā klasiskajā stilā ieņēma 11. vietu un nekvalificējās finālam.

(Papildināts viss teksts.)

Pirmajā pusfinālā ātrākās bija Vācijas distanču slēpotājas Katarina Henniga un Viktorija Karla, finišējot 23 minūtēs un divās sekundēs, bet otrās bija ASV sportistes Rouzija Brenana un Džesija Diginsa, kuras atpalika no vācietēm 4,1 sekundi.

Trešās bija austrietes Terēze Štadlobere un Līza Untervēgere, bet ceturtajā pozīcijā ierindojās Šveices sportistes Lorīna van der Grāfa un Nadīne Fēndriha.

Finālam kvalificējas katra pusfināla četras ātrākās vienības, kā arī vēl divas ātrākos laikus uzrādījušās vienības.

Latvijas sportistes startēja pirmajā pusfinālā ar 13. numuru un finišā no vācietēm atpalika trīs minūtes un 44,18 sekundes

Savukārt otrajā pusfinālā ātrākās bija Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) distanču slēpotājas Jūlija Stupaka un Natālija Ņeprjajeva, kuras finišēja 23 minūtēs un 0,4 sekundēs, bet otrās, atpaliekot tikai 0,4 sekundes, bija somietes Kertu Niskanena un Krista Parmakoski.

No otrā pusfināla kvalificējās arī Zviedrijas sportistes Maja Dālkvista un Jonna Sundlinga, kā arī norvēģietes Tīrila Ūdnesa Venga un Maikena Kaspersena Falla.

Vēl divas ātrākās komandas, kas sev nodrošināja vietu finālā, bija Francija un Polija.

Fināls dāmām paredzēts plkst. 11.15. Sacensības tiešraidē translēs LTV7.

4x5 kilometru stafetē Patrīcija Eiduka, Auziņa, Baiba Bendika un Samanta Krampe ieņēma 17. vietu.

Nedaudz vēlāk tiks aizvadītas arī vīriešu sacensībās, kurās Latviju pārstāvēs Vīgants un Slotiņš, pusfināli notiks plkst. 10.15 un fināls - plkst. 11.45.

Pekinas olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu