Komandu sprinta sacensībās Pekinā uzvar Vācijas un Norvēģijas slēpotāji

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Par Pekinas olimpisko spēļu uzvarētājiem komandu sprinta sacensībās vīriešiem kļuva norvēģi Juhaness Klēbo un Ēriks Valness, bet dāmu konkurencē uzvarēja vācietes Katarina Henniga un Viktorija Karla.

Henninga un Karla finālā finišēja pēc 22 minūtēm un 9,85 sekundēm, bet otrās bija Novēģijas sportistes Tīrila Ūdnesa Venga un Maikena Kaspersena Falla, kuras atpalika no vācietēm 0,17 sekundes.

Bronzas godalgas izcīnīja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) distanču slēpotājas Jūlija Stupaka un Natālija Ņeprjajeva, kuras no čempionēm atpalika 0,71 sekundi.

Ceturtā vieta dāmu sacensībās tika somietēm, piektās finišēja ASV slēpotājas, bet olimpisko sešinieku noslēdza austrietes.

Tikmēr vīriešu sacensībās ātrākie bija norvēģi, kas distanci veica 19 minūtēs un 22,99 sekundēs, par 2,46 sekundēm finišā apsteidzot Somijas slēpotājus Īvo Niskanenu un Joni Meki.

Pie bronzas godalgām tika KOK slēpotāji Aleksandrs Boļšunovs un Aleksandrs Terentjevs, kuri no uzvarētājiem atpalika 4,29 sekundes.

Ceturtie vīriešu konkurencē finišēja zviedri, piekto vietu izcīnīja Kanādas duets, bet sestajā vietā ierindojās Itālijas slēpotāji.

Pusfinālos startēja arī Latvijas dāmu pāris Kitija Auziņa un Estere Volfa sieviešu konkurencē, kā arī Raimo Vīgants un Roberts Slotiņš vīriešu sacensībās. Auziņa/Volfa ieņēma 21. vietu 26 komandu konkurencē, bet Vīgants/Slotiņš Olimpiādē ierindojās 21. vietā 25 duetu vidū.

2018. gada olimpiskajās spēlēs dāmām šajā disciplīnā labākās bija ASV slēpotājas, sudrabs tika Zviedrijai, bet bronza norvēģietēm, kamēr vīriešu komandu konkurencē triumfēja KOK, otrie bija zviedri, bet bronzu izcīnīja Vācijas duets.

Pekinas olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu