Foto ⟩ WADA: Vaļijevas lieta slikti atspoguļo cīņu pret dopingu Krievijā (23)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) norādījusi, ka Krievijas Olimpiskās komandas (KOK) daiļslidotājas Kamilas Vaļijevas lieta slikti atspoguļo cīņu pret dopingu Krievijā. 

Krievijas sportisti bieži tikuši ierauti dažādos dopinga skandālos, manipulācijās ar analīzēm. Šī iemesla dēļ Krievija saņēma starptautisku diskvalifikāciju un Pekinas olimpiskajās spēlēs, kā arī citos lielajos sporta forumos, tai aizliegts piedalīties kā Krievijai. 

Šajās ziemas olimpiskajās spēlēs Krievijas sportisti startē kā Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāvji. 

15 gadus vecā Vaļijeva spēļu laikā Pekinā tika ierauta dopinga skandālā. Sportiste WADA skaidroja, ka aizliegtā viela trimetazidīns viņas organismā nonāca, kad viņa netīšām padzērusies no tās pašas glāzes, kurā bijuši vectēva sirds medikamenti.

"Šis gadījums slikti atspoguļo cīņu pret dopingu Krievijā. WADA ir jautājumi par to, kā Krievijas antidopinga aģentūra RUSADA risina šo lietu," teiks WADA paziņojumā. 

Sporta Arbitrāžas tiesas (CAS) pirmdien nolēma, ka Vaļijeva var turpināt dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs, lēmumu pamatojot ar "īpašiem apstākļiem", tostarp ņemts vērā, ka KOK sportiste ir "aizstāvamā persona" - proti, nepilngadīga.

Foto: Dopinga skandālā ierautā Vaļijeva uzvar daiļslidošanas īsajā programmā

Vaļijevai pozitīvas dopinga analīzes bijušas decembrī. 

Viņa pēc Pekinas olimpisko spēļu īsās programmas ir līdere sieviešu daiļslidošanas sacensībās.

Lai arī Vaļijeva turpina dalību olimpiskajās spēlēs, viņas lieta nav izbeigta. 

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu