Dopinga lietošanā pieķertā Ukrainas slēpotāja paziņo par karjeras beigšanu (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Valentīna Kaminska
Valentīna Kaminska Foto: AFP/SCANPIX

Distanču slēpotāja Valentīna Kaminska, kura Pekinas olimpiskajās spēlēs pārstāv Ukrainu, pēc pieķeršanas dopinga lietošanā paziņojusi par karjeras beigšanu.

Starptautiskā testēšanas aģentūra (ITA) trešdien vēstīja, ka Kaminskas organismā konstatēta aizliegtā viela mesterolons, kas ir anabolisks androgēnu steroīds, kā arī divi aizliegti stimulējoši līdzekļi.

Viņai piespriesta pagaidu diskvalifikācija. 

Paraugs ņemts Pekinas olimpisko spēļu sacensību laikā veiktas antidopinga kontroles laikā 10. februārī. 

"Dārgie draugi! Mana profesionālā slēpotājas karjera pēkšņi ir noslēgusies. Ar lielām sāpēm sirdī rakstu šos vārdus un joprojām nevaru to sagremot, ka tas ir viss un tā tas ir. Es vienkārši tam vēl nespēju noticēt," savā "Instagarm" profilā raksta Kaminska. 

Pekinas olimpiskajās spēlēs Kaminska startēja desmit kilometru klasiskajā slēpojumā, sprinta sacensībās, kā arī 4x5 kilometru stafetē sievietēm. Analīzes ņemtas dienā, kad notika desmit kilometru klasiskais slēpojums.

2014. un 2018. gada olimpiskajās spēlēs Kaminska pārstāvēja Baltkrieviju. 

"Dopinga pārbaužu rezultāts olimpiskajās spēlēs man ir šokējošs, un tā priekš manis ir īsta katastrofa un gandrīz vai pasaules gals," viņa raksta. "Tas ir kā kodolieroča trieciens, kurš mani noslaucījis no zemes virsas. Izklausīsies banāli, bet es tiešām aizliegtās vielas nekad neesmu lietojusi. Diemžēl nevarēšu savākt pierādījumus, lai cīnītos par savu taisnību."

Desmit kilometru klasiskajā slēpojumā Pekinas olimpiskajās spēlēs viņa finišēja 79. vietā, sprinta kvalifikācijā viņa ieņēma 70. vietu, bet kopā ar Ukrainas komandu izcīnīja 18. vietu 4x5 kilometru stafetē.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu