Graudiņa: Esmu patiesi priecīga, ka Jūrmalā šogad notiks "Elite 16" turnīrs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa
Tīna Graudiņa Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Volejbola federācija (LVF) ceturtdien, 17. februārī, oficiāli izziņoja, ka no šā gada 1. līdz 5. jūnijam Jūrmalā, Majoru pludmalē, norisināsies Pasaules tūres posms pludmales volejbolā "Elite 16" komandām "Pro Beach Tour - Elite 16"), vēsta sacensību pārstāvji.

Jūnija sākumā Majoru pludmales smiltīs norisināsies viens no gaidītākajiem pludmales volejbola pasaules notikumiem, kurā startēs gan pasaules, gan Latvijas labākie volejbolistu dueti vīriešu un sieviešu kategorijā. Šīs sezonas Pasaules tūri kalendārā aizstāj "Beach Pro Tour" (BPT) turnīri, kas būs sadalīti trīs rangu turnīros - "Elite 16", "Challenge" un "Futures". Latvija iekļauta kalendārā kā "Elite 16" sacensību norises vieta, kas paredz pasaules labāko sportistu ierašanos Latvijā, Jūrmalā.

"Jūrmala ar prieku un lepnumu jau astoto reizi uzņems lielo volejbolu kūrortpilsētas smiltīs - tas mūsu Jūrmalai ir jau tradicionāls un ļoti gaidīts notikums, neapšaubāmi vērienīgākais sporta notikums gadā. Mūsu sporta infrastruktūra, pilsētvide un plašā dabīgo smilšu pludmale šo gadu laikā ir augstu novērtēta ne tikai Eiropas, bet pasaules mērogā. Esam gandarīti, ka Jūrmala ieņem stabilu vietu Eiropas un pasaules volejbola pilsētu vidū," saka Rita Sproģe, Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece.

Sākotnēji pasaules tūres posms pludmales volejbola "Elite 16" komandām ("Pro Beach Tour - Elite 16") formāts paredzēja, ka piedalās tikai 15 komandas no pasaules reitinga, un vienai komandai tiks piešķirts "wild card" jeb īpašai ielūgums.

Šobrīd tiek paplašināts komandu skaits, kurām ir iespēja tikt pamatturnīrā. Tomēr vienlaikus tiek samazināts komandu skaits, kas automātiski tiek turnīrā pēc reitingu punktiem. Labākās 11 komandas automātiski nodrošina sev vietu pamatturnīrā, viena brīvbiļete tiek mājiniekiem un par atlikušajām četrām vietām komandas cīnīsies kvalifikācijā.

"Cīņa starp pasaules top komandām būs ļoti sīva. Slāpes pēc lielajiem turnīriem un sportiskās atmosfēras ir ļoti lielas. Jaunā pludmales volejbola tūres formāta viens no pamatprincipiem ir - sports iet roku rokā ar dažādām izklaides aktivitātēm. Tas, ko skatītāji redzēs citādāku un labāku kā tas bijis iepriekš, - divas centrālās arēnas, kurās sākot no 1. jūnija agra rīta līdz pat vēlam vakaram norisināsies volejbola cīņas. Jāmin, ka vakara cīņas norisināsies prožektoru gaismās, kas ir volejbola turnīru papildu efekts, ko mēs jau daļēji varējām izbaudīt Eiropas čempionāta laikā," komentē turnīra direktors Kaspars Timermanis.

Latvijas gadījumā dāmu duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka ierindojas starp top 11 komandām un nodrošinās sev vietu turnīrā, ja paliks tajā pašā reitinga pozīcijā, kur ir šobrīd, papildus nodrošinot vietu vēl kādam pārim.

Savukārt, ja vīru duetam Aleksandram Samoilovam/Jānim Šmēdiņam neizdodas tik labi nostartēt pirmajos turnīros, tad ir iespēja tikt pamatturnīrā ar mājinieku īpašo ielūgumu vai kvalifikācijā izcīnīt sev vietu turnīrā.

"Jūrmalas turnīrs mums ar Aleksandru vienmēr ir bijis ļoti svarīgs. Esam spēlējuši visos turnīros, sākot ar CEV Master, CEV Satellite, Eiropas čempionātu. Šis solis ir mūsu augstākajā plauktiņā. Jūrmala vienmēr iet soli pa solim - vētras un izpostītie stadioni nav apturējuši mūs, par to man ir liels prieks. Pašlaik rangā mēs esam augstāk, bet ir pāri, kas min uz papēžiem, bet es ceru, ka mums izdosies - darīsim visu, lai šeit būtu," saka Jānis Šmēdiņš, Latvijas pludmales volejbolists.

"Man kā sportistei šis turnīrs nozīmē ļoti daudz, jo tas dod iespēju man atrasties starp 16 labākajām komandām un parādīt savu izcilāko spēli mājas pludmalē. Esmu patiesi priecīga, ka Jūrmalā šogad notiks "Elite 16" turnīrs, jo beidzot ir iespēja uzaicināt visus manus Amerikas pludmales volejbola draugus uz Latviju un parādīt, kā šeit pie mums izskatās. Liels paldies visiem turnīra atbalstītājiem par iespēju uzrīkot volejbola svētkus šeit, Jūrmalā," komentē Latvijas pludmales volejboliste, Latvijas 2021. gada sportiste Tīna Graudiņa.

"Esam priecīgi un pagodināti sniegt atbalstu "Beach Pro Tour" posmam Jūrmalā. Mūs vieno profesionalitāte un novitāte katram savā jomā. "Lidl" ir jauns spēlētājs Latvijas mazumtirdzniecībā, ienesot svaigas vēsmas un garšas iedzīvotāju ikdienā, un tieši tāpat šī jaunizveidotā pludmales volejbola tūre ir kaut kas jauns un daudzsološs. Atbalstīt veselīgu dzīvesveidu un sportu vēsturiski ir viena no “Lidl” tradīcijām, un mēs ticam, ka šī sadarbība vairos prieku un panākumus,” saka "Lidl Latvija" mārketinga vadītājs Tomass Delle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu