Video ⟩ Bertāns nesekmīgs tālmetienos, Dončičs dominē "Mavericks" uzvarā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs aizsardzībā
Luka Dončičs aizsardzībā Foto: Reuters/ScanPix

Dāvis Bertāns ceturtdien nesekmīgi uzbruka grozam no tālās distances, taču Luka Dončiča vadībā Dalasas "Mavericks" komanda izcīnīja uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā.

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 125:118 pārspēja Ņūorleānas "Pelicans", izcīnot sesto uzvaru pēdējos septiņos mačos.

Bertāns laukumā pavadīja 17 minūtes, kuru laikā guva trīs punktus, trāpot tikai vienu no septiņiem izpildītajiem tālmetieniem.

Latvieša kontā arī viena izcīnīta atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēles, divas piezīmes un negatīvs +/- rādītājs -2.

Uzvaru kaldināja Dončičs, kurš guva 49 punktus (3p. 7/14), izcīnīja 15 atlēkušās bumbas un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

Dončičs trešo reizi pēdējo četru maču nogrieznī guva vairāk par 40 punktiem. Iepriekš tika labots karjeras rezultativitātes rekords, gūstot 51 punktu.

23 punktus "Mavericks" labā guva Džeilens Bransons, 20 pievienoja Maksi Klebers, bet 14 iemeta Dorians Finnijs-Smits.

"Mavericks" jau pirmajā ceturtdaļā ieguva 18 punktu pārsvaru (45:27). Mača turpinājumā viesu pārsvars pieauga līdz 24 punktiem.

Lai arī "Pelicans" samazināja rezultāta starpību, un spēles beigu daļā cīnījās par uzvaru, vadības grožus Dalasa pretiniekiem ne reizi neatdeva.

"Pelicans" sastāvā Sīdžejs Makolums guva 38 punktus, 18 pievienoja Džeksons Heiss, bet lietuvietis Jons Valančūns atzīmējās ar 16 punktiem un 18 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

"Mavericks" komanda kopumā, par spīti Bertāna neveiksmīgajiem uzbrukumiem, trāpīja 19 no 40 tālmetieniem, uzrādot teicamu precizitāti 47,5%.

Rietumu konferences turnīra tabulā "Mavericks" ar 35 uzvarām un 24 zaudējumiem ieņem piekto vietu, bet "Pelicans" atrodas 12. pozīcijā ar bilanci 23-36.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu