Foto ⟩ Somijas hokejisti uzvar sīvā cīņā un sasniedz Pekinas olimpisko spēļu finālu (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Somijas hokeja izlase piektdien ar rezultātu 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pārspēja Slovākijas valstsvienību un sasniedza 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu finālu.

Uzvarētāju labā pirmajā periodā vārtus guva Sakari Manninens, kuram tas ir ceturtais precīzais metiens šajā turnīrā piecos mačos.

Punktu cīņai pielika Hari Pesonens, kurš mača pēdējā minūtē ieraidīja ripu tukšos Slovākijas izlases vārtos, kad vārtsargs bija nomainīts pret laukuma spēlētāju.

Somijas izlases vārtsargs Hari Sateri aizvadīja "sauso" maču, atvairot visus 28 pretinieku metienus. Somi atbildēja ar 27 metieniem pa Slovākijas vārtiem.

Olimpisko spēļu finālā Somijas hokejisti spēkosies ar Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu vai Zviedrijas valstsvienību. Otrs pusfināla duelis paredzēts piektdien plkst. 15.10 pēc Latvijas laika.

Somijas hokejisti divreiz vēsturē izcīnījuši olimpisko sudraba medaļu - 1988. gadā Kalgari un 2006. gada Turīnā. Vēl viņu kontā ir četras bronzas - 1994., 1998., 2010. un 2014. gadā (attiecīgi Lillehammerē, Nagano, Vankūverā un Sočos).

Slovākija otro reizi vēsturē cīnīsies par bronzas medaļām olimpiskajās spēlēs. 2010. gadā Vankūverā slovāki bronzas mačā piekāpās Somijas hokejistiem. Kopš atdalīšanās no Čehijas, olimpiskajās spēlēs Slovākijas hokejisti vēl ne reizi nav izcīnījuši medaļas.

Pekinas olimpisko spēļu turnīrā Somijas izlase ir vienīgā komanda, kas vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu. Ceļā uz finālu somi apakšgrupā ar 6:2 sakāva Slovākiju, ar 3:1 pārspēja Latviju un ar 3:2 papildlaikā uzveica Zviedriju, savukārt ceturtdaļfinālā izdevās izcīnīt 5:1 uzvaru pret Šveici.

Grupu turnīrā Slovākija izcīnīja uzvaru pār Latviju ar 5:2, bet piekāpās Somijai ar 2:6 un Zviedrijai ar 1:4. Astotdaļfinālā slovāki ar 4:0 apspēlēja Vāciju, savukārt ceturtdaļfinālā ar 3:2 pēcspēles metienos izdevās uzveikt ASV.

Cīņa par bronzas godalgām būs sestdien (sākums plkst. 15.10 pēc Latvijas laika), bet finālmačs paredzēts svētdien (plkst. 6.10).

2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs vīriešu hokeja turnīrā triumfēja KOK komanda, sudrabs tika Vācijai, bet bronzas godalgas izcīnīja Kanāda.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu