Juhanness Tīngnēss Bē Pekinā izcīna ceturto zelta medaļu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Juhanness Tīngnēss Bē
Juhanness Tīngnēss Bē Foto: EPA/Scanpix

Norvēģijas biatlonists Juhanness Tīngnēss Bē piektdien Pekinas olimpiskajās spēlēs triumfēja 15 kilometru distancē ar kopēju startu un tika pie piektās godalgas šajās olimpiskajās spēlēs.

Bē, pieļaujot pa vienai kļūdai pirmajā un trešajā šaušanā un divas kļūdas pēdējā, finišēja 35 minūtēs un 44,4 sekundēs. Viņš izvirzījās vadībā pēc otrās šaušanas un atlikušajā sacensību daļā turpināja palielināt savu pārsvaru pār sāncenšiem.

Otro vietu ieņēma zviedrs Martins Ponsiluoma, kurš kļūdījās tikai pa vienai reizi pirmajā un pēdējā ugunslīnijā, taču piekāpās 40,3 sekundes uzvarētājam.

Savukārt pie bronzas tika uzvarētāja tautietis Vetle Šostads Kristiansens. Viņš ar trīs soda apļiem finišā no Bē atpalika minūti un 12,5 sekundes.

Tikmēr Francijas biatlonists Kentēns Fijons-Majē, zaudējot minūti un 25,6 sekundes, ieņēma ceturto vietu un nespēja izcīnīt sesto godalgu šajās olimpiskajās spēles.

Bē Pekinas olimpiskajās spēlēs iepriekš izcīnīja zeltu desmit kilometru sprinta sacensībās, 4x7,5 kilometru stafetē un jauktajā komandu stafetē, kā arī bronzas godalgu klasiskajā distancē, kam tagad pievienos vēl vienu zelta medaļu.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 15 kilometru distancē ar kopēju startu triumfēja francūzis Martēns Furkads, kurš finiša taisnē pārspēja vācieti Simonu Šempu, bet trešo vietu ieņēma norvēģis Ēmila Hegle Svendsens. Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ierindojās 28. pozīcijā

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20. februārim.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu