Foto un video ⟩ Ostapenko spēlēs Dubaijas turnīra finālā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko piektdien iekļuva Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra finālā. Pusfināla mačā viņa ar 2-6, 7-6 (7:0), 6-0 apspēlēja divkārtējo "Grand Slam" čempioni Simonu Halepu no Rumānijas.

Ostapenko WTA rangā ieņem 21.vietu, kamēr viņas pretiniece WTA rangā atrodas 23.pozīcijā.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija tikušās divas reizes, katrai no sportistēm izcīnot pa vienai uzvarai. 2017.gada oktobrī Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīra pusfināla mačā Ostapenko ar rezultātu 2-6, 4-6 piekāpās Halepai, kura pēc šīs uzvaras kļuva par WTA ranga līderi. Četrus mēnešus agrāk Francijas atklātā čempionāta finālā abu sportistu cīņā pārāka ar 4-6, 6-4, 6-3 bija Ostapenko, toreiz tiekot pie sava pirmā "Grand Slam" titula karjerā.

Pirmajā kārtā Ostapenko Dubaijā ar 6-1, 6-2 sagrāva ASV tenisisti Sofiju Keninu (WTA 90.), bet otrajā ar 4-6, 6-1, 7-6 (7:4) pieveica turnīra sesto raketi polieti Igu Švjonteku (WTA 9.). Savukārt ceturtdaļfinālā vairāk nekā divu ar pusi stundu garā cīņā Latvijas tenisiste ar 5-7, 7-5, 7-6 (11:9) uzvarēja čehieti Petru Kvitovu. Halepa vispirms ar 6-2, 6-4 uzvarēja ASV tenisisti Alisoni Risku (WTA 59.), bet pēc tam ar 6-3, 6-1 pieveica tunisieti Onsu Žabēru (WTA 10.), kas turnīrā izlikta ar astoto numuru.

Ostapenko sezonu sāka "WTA 500" turnīrā Sidnejā, kur pirmajā kārtā atzina pasaules ranga pirmā desmitnieka spēlētājas spānietes Paulas Badosas pārākumu. Pēc tam Austrālijas atklātajā čempionātā viņa tika līdz trešajai kārtai, kur piekāpās pasaules ranga ceturtajam numuram čehietei Barborai Krejčīkovai, bet pagājušajā nedēļā tika līdz Sanktpēterburgas "WTA 500" sērijas turnīra pusfinālam, kur piekāpās Igaunijas tenisistei Anetei Kontaveitai.

Divkārtējā "Grand Slam" turnīru uzvarētāja Halepa šajā sezonā uzvarējusi 11 no 12 aizvadītajām spēlēm. Austrālijas atklātajā čempionātā viņā apstājās astotdaļfinālā.

Ostapenko Dubaijas turnīrā spēlē sesto reizi karjerā, otro kārtu sasniedzot vien pagājušajā gadā. Savukārt Halepa turnīrā Dubaijā piedalās astoto reizi, no kurām 2015. un 2020.gadā viņa uzvarēja.

Latvijas tenisiste karjerā izcīnījusi četrus WTA turnīru uzvarētājas titulus, kamēr viņas pretiniecei ir 23 turnīru uzvarētājas balvas.

Dueļa uzvarētāja finālā tiksies ar Krievijas tenisisti Veroniku Kudermetovu (WTA 31.) vai Markētu Vondrousovu no Čehijas (WTA 38.)

Par Dubaijas turnīra pusfināla sasniegšanu spēlētājas saņem 185 WTA ranga punktus, savukārt par dalību finālspēlē pienāksies 305 ranga punkti.

Ierasti Latvijas pirmā rakete startē arī dubultspēlē, kur viņas un Ukrainas tenisistes Ļudmilas Kičenokas duets pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4 pieveica citu neizsēto duetu, kurā startēja britu sportiste Īdena Silva un Beļģiju pārstāvošā Kimberlija Cimmermane. Ceturtdien Ostapenko/Kičenoka ceturtdaļfinālā ar 6-0, 6-1 pieveica japānieti Enu Šibaharu un ķīnieti Šuai Džanu, kuras bija sacensību galvenās favorītes. Piektdien pusfinālā viņas tiksies ar čehieti Luciju Hradečku un indieti Saniju Mirzu.

Dubaijas turnīrs uz cietā seguma norisināsies līdz 19.februārim.

Foto: Dubaijas "WTA 500" ceturtdaļfināls: Aļona Ostapenko - Petra Kvitova

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu