Bijušais F-1 čempions nosauc, viņaprāt, talantīgāko mūsdienu pilotu

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Džensons Batons
Džensons Batons Foto: AFP/Reuters/Scanpix. TVNET kolāža

Bijušais Pirmās formulas (F-1) čempions Džensons Batons sarunā ar "Sky Sports" nosauca pilotu, kurš, viņaprāt, ir pats talantīgākais mūsdienu formulā.

Džensons Batons, kurš 2009. gadā kļuva par pasaules čempionu, pārstāvot "Brawn GP" komandu, savos ziedu laikos bija viens no labākajiem F-1 pilotiem. Tiesa, savas karjeras otrajā cēlienā viņš brauca vienā komandā ar Luisu Hamiltonu, kurš daudzu acīs ir visu laiku labākais F-1 pilots. Līdz ar to Batona spējas bieži vien palika ēnā.

Kamēr Hamiltons joprojām startē un cīnās par čempiona tituliem, Batons jau ir ērti iekārtojies apskatnieka kārtā. Runājot par talantīgāko pilotu mūsdienu formulā, Batons gan savu bijušo komandas biedru un septiņkārtējo pasaules čempionu Luisu Hamiltonu atstāja otrajā plānā.

"Makss Verstapens. Manuprāt, viņš ir ātrākais un apdāvinātākais pilots mūsdienu formulā. Jautājums, vai viņš spēs šo talantu attīstīt un izveidot sevi par tādu daudzpusīgu pilotu kā Luiss, kuram ir "pilna komplektācija"," sacīja Batons.

Lai gan Verstapens aizvadītajā sezonā kļuva par čempionu un bija pārliecinošs titula favorīts līdz pat "Mercedes" pēkšņajai "atdzimšanai" Brazīlijas Lielās balvas izcīņā, netrūkst fanu, kuri uzskata, ka nīderlandietim titulu uzdāvināja sacīkšu direktora Maikla Masi nekonsekventie lēmumi Abu Dabī "Grand Prix" izskaņā.

Batons uzskata, ka Verstapens arī šosezon vēlēsies pierādīt, ka viņa karjeras pirmais čempiona tituls nebija tikai Masi dāvana.

"Esmu pārliecināts, ka Makss gribēs cīnīties par uzvarām jau no paša sākuma. Es domāju, ka viņš gribēs pierādīt, ka izcīnītais čempiona tituls nav tikai Maikla Masi nopelns. Kad sezona noslēdzas ar šādu drāmu, situācija allaž ir sarežģīta. Bet viņš ir ļoti talantīgs, un to es esmu teicis jau kopš paša [Verstapena] karjeras sākuma," sacīja Batons.

Jaunā F-1 sezona ar sacīkstēm Bahereinas trasē sāksies 20. martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu