Zviedrijas kērlingisti kļūst par Pekinas olimpisko spēļu čempioniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Zviedrijas kērlingisti sestdien izcīnīja Pekinas olimpisko spēļu čempiona titulu vīriešu komandu sacensībās.

Zviedrijas izlase ar rezultātu 5:4 papildu endā pārspēja Lielbritānijas kērlingistus.

Jau vēstīts, ka Kanādas kērlingisti piektdien ar rezultātu 8:5 pārspēja ASV komandu un Pekinas olimpisko spēļu vīriešu komandu sacensībās izcīnīja bronzas godalgas.

Pusfināla spēlēs ceturtdien Zviedrija ar 5:3 uzveica Kanādu, uzvarot kanādiešus jau otro reizi Pekinas olimpiskajās spēlēs. Grupu turnīra mačā zviedri bija pārāki, gūstot panākumu ar 7:4.

Tikmēr otrā pusfināla mačā Lielbritānija ar 8:4 pārspēja ASV. Pirmajā savstarpējā mačā uzvaru guva ASV kērlingisti, kuri uzvarēja ar 9:7.

Olimpisko spēļu vīriešu kērlinga komandu apakšgrupas turnīru kā līderi ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs noslēdza Lielbritānija. Zviedrija ar septiņām uzvarām ieņēma otro vietu, trešajā vietā ar piecām uzvarām un četriem ierindojās Kanāda, bet ceturto pozīciju ar tādu pašu bilanci ieņēma ASV.

Kērlinga sacensībās olimpiskajās spēlēs desmit komandas sacenšas pēc apļa turnīra principa. Pirmo četru vietu ieguvējas komandas turpina sacensības pusfinālā. Pusfināla spēļu zaudētājas tikās cīņā par bronzas medaļu, bet uzvarētājas - cīnās par olimpiskā čempiona titulu.

Pekinas olimpisko spēļu zelta godalgu kērlinga jaukto pāru sacensībās ieguva Itālijas duets, kas turnīrā uzvarēja visās desmit notikušajās spēlēs.

2018.gada olimpiskajās spēlēs vīriešu kērlinga komandu sacensībās zeltu izcīnīja ASV, sudrabs tika zviedriem, bet pie bronzas medaļām tika Šveice.

Pekinas olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu