Somijas izlases treneris par finālu pret KOK: Tā bija visvieglākā spēle turnīrā (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Somijas hokeja izlases treneris Miko Maners uzskata, ka Pekinas olimpisko spēļu finālmačs somiem bija visvieglākā spēle turnīrā.

Somijas hokejisti olimpiskā hokeja turnīra finālmačā ar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) pieveica Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu, pirmo reizi valsts vēsturē izcīnot olimpiskās zelta godalgas. 

"Mums ir pietiekami daudz labu spēlētāju, tāpēc arī treneri labi izskatās. Hokejisti aizsargājās ar neticamu atdevi, cīnījās viens par otru," Yle sacīja Maners. "Nezinu gan kāpēc, bet šis finālmačs šķita visvieglākā spēle no visām visā turnīrā. Iniciatīva piederēja Somijas izlasei, un krievu spēlētāju meistarība šoreiz tā neizpaudās."

Somijas labā ar vārtu guvumiem izcēlās Ville Poka un Hannes Bjorninens, bet KOK labā vienīgos vārtus guva Mihails Grigorenko. 

Somi par Ivana Fedotova sargātajiem vārtiem izpildīja 31 metienu, kamēr KOK hokejisti pa Hari Sateri vārtiem meta vien 17 reizes.

"Kā tas notika? Tu spēlē hokeju 14 gadus, neko neesi uzvarējis, un tas nav viegli. Un tad pēkšņi kļūsti par olimpisko čempionu. Neaprakstāma sajūta," "Discovery+" norādīja Somijas izlases uzbrucējs Tēmu Hartikainens. "Aizvadījām savu labāko spēli turnīrā, mums bija daudz iespēju. Un spēle aizsardzībā un sniegums kopumā bija ļoti labs."

Liela daļa cilvēku pēc Somijas uzvaras Olimpiādē izgāja galvaspilsētas Helsinku ielās un sarīkoja pilsētā īstus svētkus ar dziesmām un dejām.

Bronzas medaļas ieguva Slovākijas hokejisti. 

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu