Hokeja izlases aizsargs Zīle: Pekinā viss neizvērtās kā gribējām, bet tā bija lieliska pieredze (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Zīle.
Kristaps Zīle. Foto: https://www.facebook.com/orebrohockey

Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs viss neizvērtās kā cerēts, bet tā bija vērtīga pieredze nākotnei, intervijā Zviedrijas augstākās līgas (SHL) kluba videokanālā sacīja Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristaps Zīle.

24 gadus vecais Zīle olimpisko spēļu laikā pievienojās Zviedrijas klubam "Orebro", kura kapteinis ir Latvijas izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols.

"Pilsētā ierados sestdien, Rodrigo man nedaudz parādīja apkārtni, aizgājām paēst. Pēc tam apskatījām halli, es izkrāmēju savu somu. Vakarā aizgāju ciemos pie viņa, atkal paēdām. Pirmā pusotra diena bijusi ļoti laba. Esmu ļoti apmierināts, ka nonācu šeit," kluba videonkanālā publicētajā intervijā pauda Zīle.

"Pirmais treniņš bija diezgan smags, te ātrumi ir ļoti labi. Trenēties uzreiz pēc lidojuma no Pekinas olimpiskajām spēlēm bija grūti. Tam jau treniņi ir domāti. Lai kļūtu labāks un savu labāko sniegumu parādītu spēlēs."

Vaicāts, kā atcerēsies pieredzi Pekinas olimpiskajās spēlēs, aizsargs uzsvēra, ka tā būs vērtīga un noderēs nākotnē.

"Piedalīties olimpiskajās spēlēs ir katra hokejista sapnis. Esmu ļoti pateicīgs, ka man bija iespēja tur būt un spēlēt. Protams, tas viss neizvērtās kā gribējām, bet tik un tā lieliska pieredze."

Zīle septiņas sezonas pēc kārtas pārstāvējis Rīgas "Dinamo" komandu, kuras sastāvā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā piedalījies 229 spēlēs, guvis septiņus vārtus un veicis 28 rezultatīvas piespēles.

"Mans laiks Rīgas "Dinamo" vērtējams kā labs, bet komanda nespēlēja labi. Vairāk zaudējumu nekā uzvaru. Ceru, ka šeit vairāk uzvarēšu nekā zaudēšu. Šī ir mana pirmā pieredze kā viesspēlētājam. Esmu priecīgs, ka nokļuvu tieši Zviedrijā. Zviedru hokejs ir ļoti augstā līmenī. Esmu uz aizsardzību tendēts aizsargs. Man ļoti patīk spēlēt skaitliskajā mazākumā, bloķēt metienus. No tā gūstu pozitīvas emocijas."

Nākamo spēli "Orebro" aizvadīs 22. februārī, kad tiksies ar Engelholmas "Rogle" hokejistiem.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu