Rožkova un Briedis būs Latvijas karognesēji Pekinas paralimpiskajās spēlēs

CopyDraugiem X Whatsapp
Daiga Dadzīte (no kreisās), Andra Levite, Egils Levits, Ojārs Briedis un Poļina Rožkova
Daiga Dadzīte (no kreisās), Andra Levite, Egils Levits, Ojārs Briedis un Poļina Rožkova Foto: Zane Bitere/LETA

Poļina Rožkova un Ojārs Briedis būs Latvijas komandas karognesēji paralimpiskajās spēlēs Pekinā.

Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte izcēla, ka visi sportisti ar ratiņkērlingu nodarbojas kopš brīža, kad ar to sāka nodarboties Latvijā.

"Tikai 2010.gadā Latvijā sāka spēlēt ratiņkērlingu. Esmu lepna par to, ka pēc daudziem gadiem ir izdevies nokļūt līdz šim mērķim," teica Dadzīte. "Atceros, ka līdz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm pietrūka viena akmens, lai tiktu uz spēlēm jau tad, tomēr šoreiz mums tas ir izdevies."

Ziemas paralimpiskās spēles Pekinā notiks no 4.marta līdz 13.martam. Plānots, ka tajās sacentīsies 600 sportisti no 50 pasaules valstīm, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits ziemas paralimpiskajās spēlēs.

Latvija ziemas paralimpiskajās spēlēs tiks pārstāvēta otro reizi valsts vēsturē pēc 28 gadu pārtraukuma. 1994.gadā Lillehammerē Latviju distanču slēpošanā pārstāvēja Aldis Šūpulnieks.

Pekinas paralimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs ratiņkērlinga izlase astoņu cilvēku sastāvā. Tajā būs pieci sportisti - Aleksandrs Dimbovskis, Sergejs Djačenko, Agris Lasmanis, Ojārs Briedis un Poļina Rožkova -, divi treneri un fizioterapeits.

Pekinas paralimpisko spēļu programmā iekļauti seši sporta veidi - kalnu slēpošana, biatlons, distanču slēpošana, parahokejs, snovbords un ratiņkērlings.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu