M. Dukurs: Olimpisko čempionu skeletonā var izaudzināt sešos gados

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Evija Trifanova/LETA

Olimpisko čempionu skeletonā iespējams izaudzināt sešu gadu laikā, uzskata pasaules visu laiku titulētākais šī sporta veida pārstāvis Martins Dukurs, šādu viedokli paužot lietotnes "Clubhouse" sarunā "Nedēļas naglas".

M. Dukuram allaž cīņā par olimpisko zelta medaļu galvenie sāncenši bijuši konkrēto spēļu mājinieki. Arī šogad, kad Martinam pēc pirmajiem braucieniem bija cerības uz bronzu, beigu beigās to izcīnīja Ķīnas pārstāvis.

Dienvidkorejas un Ķīnas skeletonisti tika mērķtiecīgi gatavoti, lai sasniegtu augstu rezultātu tieši pašu mājās notiekošajās olimpiskajās sacensībās. 

"Es teiktu, ka kamaniņās olimpisko čempionu var izaudzināt astoņos gados, skeletonā sešos, bet bobslejā četros," savu teoriju "Clubhouse" sarunā izteica M. Dukurs.

"Tas ir tīri braukšanā, jo kamanās tā ir niansētāka. Prasa tādu izkoptāku braukšanu. Skeletons ir brutālāks. Visa tā kāju vilkšana, tas pats agregāts tik precīzi nestūrējas. Domāju, ka tas ir saistīts ar to."

M. Dukuram piekrita olimpiskās bronzas ieguvējs kamaniņu stafetē Pekinā Kristers Aparjods. Atlēts pauda, ka viņa pārstāvētajā sporta veidā kamanas ir daudz jūtīgākas, prasa lielu braukšanas meistarību, lai sasniegtu augstāko rezultātu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu