Gulbis būs Latvijas komandas spēlējošais kapteinis Deivisa kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Evija Trifanova/LETA

Ernests Gulbis būs Latvijas vīriešu tenisa izlases spēlējošais kapteinis marta sākumā gaidāmajā Deivisa kausa duelī ar Taizemi.

Gulbis iekļauts pieteikumā kā spēlētājs un arī komandas kapteinis. Viņa pienākumus šajā duelī aģentūrai LETA apstiprināja arī Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Konstantīns Zasjadko.

Iepriekšējos Deivisa kausa dueļos komandas kapteiņa pienākumus pildīja Deniss Pavlovs.

Gulbis ATP vienspēļu rangā ieņem 248.vietu, bet dubultspēlēs viņš ir 783.pozīcijā. Vēl Latvijas izlases pieteikumā ir Roberts Štrombahs (717., 609.), kā arī rangā neesošie Reinis Kupfers un Gustavs Dambiņš.

Taizemes komandas pieteikumā iekļauti Višaja Trongčaroenčaikuls (918., 1182.), Kasidits Samrejs (1302., 1982.), Thantubs Suksumrarns (1782.), Jutana Čaroenphons un Pručja Isaro. Taizemes komandas sastāvā nav 40 gadus veco dvīņubrāļu Sančaja un Sončata Rativatanu, kuri savulaik izcīnīja divus ATP dubultspēļu titulus un šajā rangā sasniedza 39.vietu, bet tagad atrodami attiecīgi 604. un 702.vietā.

Mači norisināsies 4. un 5.martā Bangkokā āra kortos uz cietā seguma.

Septembrī Latvijas tenisisti Pasaules otrās grupas duelī ar 0-4 piekāpās Turcijai, tādējādi martā tai jāpiedalās "play-off" kārtā par vietas saglabāšanu šajā grupā.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900.gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu