Slovāku milzis Hāra atkārto NHL rekordu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Slovākijas augumā raženais hokeja aizsargs Zdeno Hāra otrdien atkārtoja Nacionālās hokeja līgas (NHL) rekordu.

Ņujorkas "Islanders" otrdien izbraukumā ar rezultātu 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) pārspēja Sietlas "Kraken". Uzvarētāju sastāvā Zeks Parizē guva divus vārtus un veica rezultatīvu piespēli.

"Islanders" sastāvā rezultatīvu piespēli nopelnīja arī 2,06 metrus garais un 44 gadus vecais Hāra, kuram NHL spēlētāja karjerā šis bija 1651. mačs. Tas ir atkārtots līgas rekords aizsarga pozīcijā.

Līdz šim rekordists bija ASV hokeja aizsargs Kriss Čelioss, kurš NHL spēlēja no 1983. līdz 2010. gadam. Viņš karjerā trīs reizes izcīnīja Stenlija kausu - 1986. gadā ar Monreālas "Canadiens", 2002. un 2008. gadā ar Detroitas "Red Wings".

Hāra kopš 1997. gada spēlē NHL. Viņam vienreiz izdevies virs galvas pacelt Stenlija kausu - 2011. gadā Bostonas "Bruins" sastāvā.

Šosezon Hāra laukumā devies 43 spēlēs, kurās atdevis astoņas rezultatīvas piespēles, bet karjeras laikā viņa kontā regulārajā čempionāta 674 punkti (207 vārti un 467 rezultatīvas piespēles).

Jaunu aizsargu rekordu slovāks sasniegs ceturtdien, kad "Islanders" viesos tiksies ar Rūdolfa Balcera pārstāvēto Sanhosē "Sharks".

Hāra NHL aizvada jau 24.sezonu, debitējot 1997.gadā tieši "Islanders" rindās, kur pavadīja pirmās četras sezonas, tad slovāks četras sezonas pārstāvēja Otavas "Senators", 14 sezonas bija Bostonas "Bruins" kapteinis, ar kuru izcīnīja arī Stenlija kausu, bet iepriekšējā sezonā spēlēja Vašingtonas "Capitals".

Slovāks aizvadījis 200 spēles Stenlija kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu