Video ⟩ Usiks stāsta, kā mainījusies viņa dzīve pēc kļūšanas par pasaules čempionu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas smagā svara bokseris Oleksandrs Usiks pēc četru pasaules čempiona jostu iegūšanas kļuvis ievērojami populārāks, tā viņš pauda intervijā "Youtube" kanālam "Behind The Gloves".

Savā pēdējā cīņā Usiks pagājušā gada septembrī pieveica britu Entoniju Džošua un ieguva Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu. Viņš ir arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) jostas glabātājs. 

"Esmu kļuvis ievērojami atpazīstamāks uz ielām un ne tikai Ukrainā. Ukrainā pat vecmāmiņas ar mani runā un atbalsta. Tagad mani atpazīst arī citās valstīs. Esmu pasaules čempions, man ir vairāk jostu. Tā man kā sportistam ir liela motivācija. Par jostām es nedomāju, bet domāju par to, kā boksēšos, kā trenēšos, kā attīstīšos," sacīja Usiks. 

Paredzams, ka Usiks pret Džošua aizvadīs revanša cīņu. Pagaidām gan konkrēts datums un vieta cīņai nav nosprausti. 

Jau vairāk nekā 20 gadus nav izdevies noskaidrot neapstrīdamu pasaules čempionu boksā supersmagsvaru kategorijā. Tas varētu izdoties, ja Usiks spēkotos pret Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu Taisonu Fjūriju no Lielbritānijas.

Tiesa, Fjūrijs 23. aprīlī Vemblija stadionā Londonā tiksies ar Dilianu Vaitu. Usiks uzskata, ka Fjūrijs uzvarēs šo cīņu.

"Nauda, ​​slava un viss pārējais ir tikai blakusefekti visam tam, ko darāt. Pavisam nesen sāku domāt par citām vērtībām - veselību, tuviniekiem, īstiem draugiem - tā ir bagāža, kas ir patiešām nepieciešama. Nauda, slava, automašīnas - tas nav pirmajā plānā. Ģimene un viss svarīgais, tas ir liels darbs," pauda Usiks. 

Nākamo cīņu viņš vēlētos aizvadīt Kijevas Olimpiskajā stadionā, bet apzinās, ka to nebūs viegli noorganizēt valstī nestabilās situācijas dēļ. Ceturtdien Krievija sāka militāru iebrukumu Ukrainā. 

32 gadus vecais Džošua karjerā izcīnījis 24 uzvaras (22 nokauti) un piedzīvojis divus zaudējumus - pret Usiku un Meksikas bokseri Endiju Ruisu junioru.

Savukārt 35 gadus vecais Usiks karjerā ir nepārspēts - 19 uzvaras (13 nokauti).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu