LOK aicina sportistus nepiedalīties pasākumos Krievijā un norobežoties no Krievijas sporta organizācijām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) karogs
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) karogs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) aicina sportistus nepiedalīties pasākumos Krievijā un norobežoties no Krievijas sporta organizācijām, teikts LOK paziņojumā.

LOK savā paziņojumā nosoda Krievijas īstenoto militāro agresiju pret Ukrainu, tās neatkarību un teritoriālo nedalāmību.

"Aicinām Latvijas sportistus un komandas nepiedalīties sporta pasākumos Krievijā, ierobežot kontaktus ar šīs valsts sporta organizācijām, izvērtēt sava sporta veida sportistu un komandu drošību un to atrašanās vietu militārā saspīlējuma apstākļos," rakstīts LOK paziņojumā.

Kopējā videokonferencē trīs Baltijas valstu nacionālo olimpisko komiteju prezidenti, apspriežot un nosodot Krievijas militāro agresiju Ukrainā, apliecina, ka Baltijas valstu olimpiskās komitejas ir vienotas olimpiskajā ģimenē un ir gatavas sniegt nepieciešamo atbalstu Ukrainas Olimpiskajai komitejai, tās sportistiem un personālam. Vēstuli Ukrainas Olimpiskās komitejas prezidentam Sergejam Bubkam parakstījuši LOK prezidents Žoržs Tikmers un viņa kolēģi no Igaunijas un Lietuvas attiecīgi Urmass Sērumā un Daina Gudzinevičūte.

Iepriekš Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) stingri nosodīja Krievijas valdību par olimpiskā pamiera pārkāpumu.

Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) 2021.gada decembrī pieņemtā rezolūcija, kuru apstiprinājušas visas 193 dalībvalstis, paredz, ka olimpiskais pamiers sākas septiņas dienas pirms Pekinas olimpisko spēļu sākuma 4.februārī un beidzas septiņas dienas pēc paralimpisko spēļu noslēguma 13.martā.

Jau ziņots, ka neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā ceturtdienas rītā Krievijas bruņotie spēki veica raķešu triecienus un iebruka savā kaimiņvalstī vairākos virzienos, arī no 2014.gadā okupētās Krimas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu