Video ⟩ Ainara Bagatska vadītās Ukrainas izlases basketbolists: Putins neapstāsies, viņš dosies uz citām valstīm (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artjoms Pustovijs
Artjoms Pustovijs Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbola trenera Ainara Bagatska vadītās Ukrainas valstsvienības līderis Artjoms Pustovijs ceturtdien preses konferencē veltīja skarbus vārdus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē Ukraina ceturtdien vakarā izbraukumā ar rezultātu 74:88 piekāpās Spānijai.

G apakšgrupā pēc trim spēlēm Spānija ir līdere ar trim uzvarām, Gruzijai ir divi panākumi, Ukrainai viena uzvara, bet Ziemeļmaķedonijai trīs zaudējumi.

Ukrainas izlases līderis Artjoms Pustovijs guva 12 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Viņam uz vaiga bija uzrakstīts "Nē karam".

"Šodien spēle bija grūta, mums un visai Ukrainai. Ir ļoti grūti spēlēt šajā situācijā," sacīja 29 gadus vecais basketbolists, norādot uz Krievijas aizsākto karadarbību Ukrainā.

"Mēs centāmies darīt visu pēc iespējas labāk. Kaut kas sanāca labi, kaut kas ne. Neviens no mums nedomāja par spēli, visi domāja par savām ģimenēm. Šī mums ir traka diena," teica Pustovijs.

Turpinājumā ukraiņu basketbolists veltīja skarbus vārdus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

"Putinam ir jāpārstāj vārīt sūdus mūsu valstī. Mēs viņu nesaucām, mums nav vajadzīga viņa sasodītā palīdzība. Šis ir sasodīts vājprāts. Nespēju noticēt, ka tas notiek 2022. gadā. Mēs nelūdzām viņa palīdzību. Viņam nav jānāk uz Ukrainu. Pārējā pasaule nedrīkst stāvēt malā. Ja viņš to dara Ukrainā, viņš nekad neapstāsies. Viņš dosies uz citām valstīm. Mums jāturas kopā. Mēs lūdzam visiem palīdzību to izbeigt."

"Nav viegli runāt par basketbolu šajā situācijā, bet es mēģināšu. Normālā situācijā mēs varētu nospēlēt mazliet labāk. Izbaudīju to, kā spēlējām pēdējās 11 minūtes. Bet, kā zināms, basketbola spēle ilgst 40 minūtes," norādīja Bagatskis. 

Latvijas treneris pauda arī pateicību līdzjutējiem par atbalstu tribīnēs, neskatoties uz to, ka Ukrainas izlase šajā mačā bija viesu komanda, mačam notiekot Spānijas pilsētā Korbodā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu