Strēlnieka pārstāvētais "Žalgiris" rosina boikotēt spēles pret Krievijas komandām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: Lino Žemgulio

Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris" paziņojis, ka pavasarī nedosies uz ULEB Eirolīgas izbraukuma spēlēm Krievijā, vēstīts komandas mājaslapā. Kluba vadība ierosinājusi boikotēt jebkuras spēles pret Krievijas komandām.

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar Krievijas karadarbību Ukrainas teritorijā.

"Atbalstot Ukrainu, "Žalgiris" nedosies uz izbraukuma spēlēm pret Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas "Zeņit"," vēstīts kluba paziņojumā.

Šīs spēles bija paredzētas pavasarī - 25. martā Maskavā un 8. aprīlī Sanktpēterburgā.

"Esam sākuši diskusiju ar Eirolīgu par esošo situāciju. Kamēr līga vēl tikai spriedīs par aktualitātēm, mūsuprāt, šī reakcija nav pietiekami ātra, un esam pieņēmuši lēmumu nebraukt uz Krieviju," paziņojumā norādīja "Žalgiris" direktors Pauļus Motejūns.

"Mēs runāsim ar Rietumeiropas komandām un ierosināsim kopīgu lēmumu ne tikai nespēlēt spēles Krievijā, bet arī boikotēt jebkādas spēles pret Krievijas komandām," piebilda Lietuvas kluba vadītājs.

"Žalgiris" patlaban ar piecām uzvarām un 19 zaudējumiem ieņem pēdējo vietu Eirolīgas regulārā čempionāta sezonas kopvērtējumā 18 komandu konkurencē.

Eiropas spēcīgākajā basketbola klubu turnīrā piedalās trīs Krievijas klubi - Maskavas CSKA, Sanktpēterburgas "Zeņit" un Kazaņas "Unics".

32 gadus vecais Strēlnieks šosezon "Žalgiris" sastāvā Eirolīgā piedalījies 17 mačos un vidēji guvis 8,1 punktu.

"Žalgiris" piemēram sekojis arī Francijas klubs Vilērbānas ASVEL, kas paziņojis, ka arī nedosies uz ULEB Eirolīgas spēlēm Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu