FIA oficiāli paziņo, ka atceļ F-1 posmu Sočos (2)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) paziņojusi, ka Pirmās formulas (F-1) posms Krievijā šosezon nenotiks.

Līdz ar Krievijas invāziju Ukrainā par sadarbības pārtraukšanu ar Krieviju paziņojušas vairākas starptautiskās sporta organizācijas. Viena no pēdējām lēmumu vēl nebija pieņēmusi FIA.

Tomēr tagad kļuvis zināms, ka arī F-1 šajā sezonā neviesosies Krievijā.

"F-1 čempionāts apciemo dažādas valstis visā pasaulē ar vīziju apvienot cilvēkus un satuvināt valstis. Mēs vērojam notikumus Ukrainā ar skumjām un šoku, kā arī ceram uz pašreizējās situācijas mierīgu atrisināšanos," teikts FIA paziņojumā.

Viens no šīs sezonas plānotajiem 23 posmiem bija paredzēts Krievijā (Soču GP). Tagad FIA paziņojusi, ka šogad Pirmā formula Krievijā neviesosies.

"Pirmā formula, FIA un komandas apsprieda sava sporta pozīciju un, iekļaujot visu svarīgo iesaistīto pušu viedokļus, tika pieņemts lēmums, ka Krievijas "Grand Prix" šajos apstākļos nevar notikt," norādīts FIA paziņojumā.

Jau ziņots, ka F-1 komanda "Haas" ceturtdien, 24. februārī, no savas formulas noņēma visu ar Krieviju un galveno sponsoru "Uralkali" saistīto simboliku. Komandas priekšnieks Gunters Štainers norādījis, ka vienība spēs pastāvēt arī bez "Uralkali" atbalsta.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu