Latvijas Florbola savienība atsakās uzņemt Krievijas izlasi PČ kvalifikācijas mačos (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons
Latvijas florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Florbola savienības (LFS) prezidents Ilvis Pētersons sarunā ar TVNET apstiprināja, ka Krievijas izlase netiks uzņemta maijā Valmierā un Kocēnos gaidāmajos pasaules čempionāta (PČ) kvalifikācijas mačos.

No 25. līdz 28. maijam Valmierā un Kocēnos paredzēts rīkot 2022. gada PČ kvalifikācijas spēles. Krievijas izlasei dalība bija plānota Kocēnos, spēlējot C apakšgrupā pret Ungāriju, Zviedriju un Franciju.

"Esam informējuši Starptautisko Florbola federāciju, ka neredzam iespēju uzņemt Krievijas izlasi saistībā ar politiskajiem notikumiem [karadarbību Ukrainā - aut.]," sarunā ar TVNET sacīja Pētersons.

"Starptautiskā Florbola federācija mums atbildēja, ka tā nosoda tās šausmas, kas notiek Ukrainā,"

piebilda Latvijas Florbola savienības prezidents.

Kvalifikācijas turnīrā paredzēta dalība arī Ukrainas vīriešu florbola izlasei, kurai B apakšgrupā būs jāspēkojas ar Latviju, Islandi un Dāniju. Šīs apakšgrupas spēles norisināsies Valmierā.

"Ukraiņus droši vien īpaši uzņemsim," atzīmēja Pētersons.

PČ kvalifikācijas turnīrā piedalās visas valstsvienības, līdz ar to Krievijas izlasei aizstājēja nebūs jāmeklē.

"Pieteikšanās turnīram ir noslēgusies. Visas komandas ir sadalītas pa grupām, un nav nekādu rezervistu. Līdz ar to būs par vienu dalībvalsti mazāk, lai spēlē savā smilšukastē."

A apakšgrupā Valmierā spēlēs Igaunija, Somija, Nīderlande un Lielbritānija, bet D grupā Kocēnos sacentīsies Norvēģija, Polija, Beļģija un Lihtenšteina.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu