Polijas futbola izlase atsakās PK kvalifikācijā spēlēt pret Krieviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Polijas izlases futbolisti ar Robertu Levandovski priekšgalā
Polijas izlases futbolisti ar Robertu Levandovski priekšgalā Foto: AP/Scanpix

Polija 24.martā Maskavā neaizvadīs 2022.gada Pasaules kausa futbolā kvalifikācijas "play-off" spēli pret Krieviju, sestdien paziņoja Polijas Futbola federācijas (PZPN) prezidents Cezarijs Kuleša.

Lēmumu izraisījis Krievijas prezidenta Vladimira Putina ceturtdien realizētais Krievijas karaspēka iebrukums Ukrainā, kurā gājuši bojā desmitiem cilvēku, bet vairāk nekā 50 000 cilvēku ir bijuši spiesti pamest Ukrainu 48 stundu laikā.

"Runāšanas laiks ir beidzies. Pienācis laiks rīkoties. Sakarā ar Krievijas Federācijas agresiju Ukrainā Polijas komanda neparedz aizvadīt "play-off" mačus pret Krieviju," raksta Kuļeša, piebilstot, ka tas ir "vienīgais pareizais lēmums".

Viņš piebilst, ka sadarbosies ar Zviedrijas un Čehijas valstu futbola federācijām, lai sarunās ar Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA) pieturētos vienotai pozīcijai. Zviedrijas un Čehijas mača uzvarētājiem 29.martā būtu jāspēlē Krievijā, ja Krievija pusfinālā uzvarētu Poliju.

Visas trīs federācijas ceturtdien nāca klajā ar kopīgu paziņojumu, pieprasot FIFA pārcelt attiecīgās izslēgšanas spēles no Krievijas uz citu valsti.

Vācijas ziņu aģentūra DPA ziņo, ka Minhenes "Bayern" superzvaigzne Roberts Levandovskis un citi Polijas spēlētāji ir atbalstījuši PZPN lēmumu un nākammēnes atsakās spēlēt ar Krieviju.

"Tas ir pareizais lēmums. Nevaru iedomāties, ka varētu spēlēt ar Krievijas izlasi situācijā, kad Ukrainā turpinās bruņota agresija,"

"tviterī" raksta Polijas valstvienības kapteinis Levandovskis.

"Par to nav atbildīgi Krievijas futbolisti un līdzjutēji, bet mēs nevaram izlikties, ka nekas nenotiek," piebilst 2020. un 2021.gada FIFA pasaules labākais futbolists.

Viņš jau piektdien bija paziņojis, ka veiks pārrunas ar komandas biedriem izlasē par to, vai viņi vēlas stāties pretī Krievijai, un par sarunu rezultātiem informēs PZPN prezidentu.

Pussargs Mateušs Klihs ir paziņojis, ka spēlētāji un PZPN ir "kopā" nolēmuši, nestāties pretī Krievijai.

"Tas nav viegls lēmums, taču dzīvē ir daudz svarīgākas lietas par futbolu," viņš saka. "Domās esam kopā ar ukraiņu tautu un mūsu draugu izlasē Tomašu Kedzioru, kurš ar savu ģimeni joprojām atrodas Kijevā."

FIFA pagaidām ir atteikusies pārcelt 24.marta spēli.

"FIFA nosoda Krievijas veikto spēka lietošanu Ukrainā un jebkāda veida vardarbību, lai atrisinātu konfliktus," teikts FIFA ceturtdienas paziņojumā. "Attiecībā uz futbola lietām gan Ukrainā, gan Krievijā FIFA turpinās sekot līdzi situācijai un informēs par iespējamajām izmaiņām Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs."

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) piektdien reaģēja ātrāk, liekot Krievijas un Ukrainas klubiem mājas spēles aizvadīt neitrālu valstu laukumos.

Arī Čehija un Zviedrija ir aicinājušas pārcelt spēles no Krievijas uz citu valsti.

UEFA piektdien sodīja Krieviju, atņemot Sanktpēterburgai tiesības 28.maijā sarīkot Čempionu līgas finālu, piešķirot šīs tiesības Parīzei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu