Krievijas miljardieris Abramovičs kontroli pār Londonas "Chelsea" nodevis labdarības fondam (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Romans Abramovičs
Romans Abramovičs Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas kluba Londonas "Chelsea" īpašnieks no Krievijas Romans Abramovičs sestdien paziņoja, ka nodod kluba pārvaldi tā labdarības fonda pilnvarotajiem.

Šo soli ir ietekmējis Krievijas iebrukums Ukrainā.

"Gandrīz 20 gadus esot "Chelsea" īpašniekam, vienmēr esmu uztvēris savu lomu kā kluba aizbildnis, kura uzdevums ir nodrošināt, lai mēs būtu tik veiksmīgi, cik vien varam būt šodien, kā arī gatavoties labākai nākotnei, vienlaikus spēlējot pozitīvu lomu mūsu kopienās," savā paziņojumā sacīja miljardieris Abramovičs, kurš pārņēma "Chelsea" kluba vadību 2003.gadā.

"Vienmēr esmu pieņēmis lēmumus, ņemot vērā kluba intereses. Es joprojām esmu uzticīgs šīm vērtībām. Tāpēc šodien es nododu "Chelsea" labdarības fonda pilnvarniekiem "Chelsea" kluba pārvaldību un aprūpi. Uzskatu, ka šobrīd viņi ir vislabākajā pozīcijā, lai rūpētos par kluba, spēlētāju, personāla un līdzjutēju interesēm," piebilst Abramovičs.

Tiek lēsts, ka Abramovičs ir pieņēmis šo lēmumu, lai aizsargātu "Chelsea" no reputācijas kaitējuma, kas var rasties, plosoties Krievijas izraisītajam karam Ukrainā.

Kluba treneris vācietis Tomass Tuhels piektdien atzina, ka neskaidrība par Abramoviča nākotni kluba īpašnieka amatā nomāca klubu pirms svētdien gaidāmā Anglijas Līgas kausa fināla pret "Liverpool".

"Mums nevajadzētu izlikties, ka tā nav problēma," viņš teica. "Situācija kopumā man, komandas personālam un spēlētājiem ir šausmīga."

Lielbritānijas valdība pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā piektdien lika iesaldēt visus Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova aktīvus.

Pret abiem tika ieviestas finanšu sankcijas, pievienojot viņus Krievijas oligarhu sarakstam, kuru īpašumi un banku konti Lielbritānijā jau ir iesaldēti.

Abramoviča šajā sarakstā nav.

Abramovičs pēdējo 19 gadu laikā "Chelsea" ir investējis 1,5 miljardus sterliņu mārciņu (1,785 miljardi eiro), sekmējot kluba vēsturē vēl nepieredzētu panākumu periodu, izcīnot piecus premjerlīgas čempionu titulus un divas reizes uzvarot Čempionu līgā.

55 gadus vecajam Abramovičam ir arī decembrī piešķirtā Portugāles pilsonība, kā arī Izraēlas pilsonība.

Saskaņā ar žurnāla "Forbes" datiem Abramoviča īpašumi ir gandrīz 14 miljardus ASV dolāru (12,4 miljardi eiro) vērti. Žurnāla 2021.gada pasaules miljardieru sarakstā viņš ieņēma 142.vietu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu