Somija neļaus Krievijas un Baltkrievijas izlasēm piedalīties pasaules čempionātā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Somijas Hokeja federācija pirmdien paziņoja, ka nevēlas uzņemt Krievijas un Baltkrievijas valstsvienības pasaules čempionātā, kas maijā notiks Helsinkos un Tamperē.

(Plkst. 15.55 papildināts viss teksts.)

Paziņojumā Somijas Hokeja federācija norādīja, ka jau piektdien, 25. februārī izteica savu nostāju, nosodot Krieviju par karadarbības sākšanu Ukrainas teritorijā, un sāka pārrunas ar Starptautisko Ledus hokeja federāciju (IIHF) par Krievijas un Baltkrievijas iespējamu izslēgšanu no IIHF.

"Nedēļas nogalē aizvadījām diskusijas ar IIHF prezidentu Liku Tārdifu. Norādījām, ka Krievijai un Baltkrievijai vajadzētu tikt pilnībā izslēgtām no IIHF, un arī to, ka Somija nespēlēs pret šo valstu komandām," paziņojumā citēts Somijas Hokeja federācijas prezidents Harri Nummela.

"Tāpat tas arī nav pieņemami, ka maijā pasaules čempionātā varētu piedalīties abas šīs komandas."

Tikmēr Somijas medijs "Iltalehti", atsaucoties uz situācijai pietuvinātiem avotiem, ziņo, ka IIHF Padome šovakar pieņems lēmumu izslēgt Krieviju un Baltkrieviju no savām rindām, atņemt tām turnīru rīkotāju tiesības un neļaut piedalīties sacensībās.

Tādējādi maijā gaidāmajā pasaules čempionātā Krievijas izlases vietā spēlētu Austrija, bet Baltkrieviju aizvietotu Francija.

Tāpat plānots, ka spēles Helsinkos netiks aizvadītas "Hartwall Arena" hallē, kas daļēji pieder sankcijām pakļautajiem Romānam Rotenbergam un Genādijam Timčenko. Somijas galvaspilsētā mačus varētu uzņemt "Helsinki Ice Hall", kurā ir apmēram 8200 sēdvietu.

Arī Latvijas Hokeja federācija (LHF) kopīgā iniciatīvā ar citām pasaules hokeja federācijām vērsīsies IIHF ar aicinājumu apturēt Krievijas hokeja federācijas un Baltkrievijas hokeja federācijas dalību IIHF, vienlaikus arī atstādinot visas ietekmīgās Krievijas un Baltkrievijas amatpersonas no darba IIHF padomē, komitejās un citās struktūrās.

2022. gada pasaules čempionāts hokejā norisināsies no 13. līdz 29. maijam Somijas pilsētās Tamperē un Helsinkos.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu