Arī Dānija un Norvēģija paziņo, ka nespēlēs pret Krievijas futbola izlasēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Dānijas un Norvēģijas Futbola federācijas pievienojās jau citām valstīm, kuras ir paudušas savu nostāju, un arī paziņoja, ka nespēlēs pret Krievijas futbola izlasēm.

Čehija, Polija un Zviedrija paziņoja, ka nespēlēs pret Krieviju 2022. gada Pasaules kausa futbolā kvalifikācijas "play-off" spēles. Tagad šīm komandām pievienojās arī Dānija un Norvēģija.

"Stāvam plecu pie pleca ar tām federācijām, kuras jau paziņoja, ka nevēlās spēlēt pret Krieviju," pirmdien paziņoja Dānijas Futbola federācijas prezidents Jakobs Jensens.

Tāpat arī Jensens ierosināja Krieviju izslēgt no visām starptautiskajām sporta sacensībām.

Dānijas sieviešu futbola izlase ir vienā Pasaules kausa kvalifikācijas grupā ar Krievijas valstsvienību.

Norvēģijas Futbola federācijas prezidents Terje Svensens vietnē "Twitter" publicēja ierakstu, kurā norāda, ka, tāpat kā Zviedrija, Polija un Čehija, uzskata, ka spēlēšana pret Krieviju pašlaik nav pat izskatāms jautājums.

Zviedrija, Čehija un Polija ceturtdien nāca klajā ar kopīgu paziņojumu, pieprasot FIFA pārcelt attiecīgās izslēgšanas spēles no Krievijas uz citu valsti.

Tikmēr Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) lēma, ka Krievijas izlase nevarēs aizvadīt spēles Krievijā un mājas mači norisināsies neitrālā teritorijā bez skatītāju klātbūtne. Izlase varēs aizvadīt spēles ar nosaukumu Krievijas Futbola federācija (RFU), nevis Krievija. Mačos ar RFU komandas dalību nedrīkstēs izmantot Krievijas karogu vai himnu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu