Medijs: FIFA izskata iespēju izslēgt Krieviju no Pasaules kausa izcīņas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas izlases futbolisti
Krievijas izlases futbolisti Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) šobrīd aizvada sarunas par Krievijas izlašu atstādināšanu no starptautiskām sacensībām, tajā skaitā šī gada Pasaules kausa izcīņas, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Atbildot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, no spēlēšanas pret Krievijas izlasi atteicās Polija, Čehija un Zviedrija, kuras ir tās pretinieces vai iespējamās pretinieces pēc mēneša gaidāmajā Pasaules kausa kvalifikācijas "play-off" turnīrā. Turpmākajās dienās vēl vairākas valstis pievienojās Krievijas izlases boikotam.

Spītējot publiskajiem aicinājumiem, FIFA svētdien nolēma nediskvalificēt Krieviju, taču pasaules futbola jumtorganizācija neizslēdza iespēju pieņemt šādu lēmumu. Lēmumu, balstoties uz Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācijām, vienbalsīgi pieņēma FIFA Padome, kurā ir FIFA prezidents Džanni Infantīno un seši konfederāciju vadītāji - Salmans bin Ibrahims Alhalifa (Āzija), Aleksandars Čeferins (Eiropa), Patriss Motsepe (Āfrika), Viktors Montaljani (Ziemeļamerika), Alehandro Domingess (Dienvidamerika) un Lamberts Meltoks (Okeānija).

FIFA lēmums nozīmē, ka Krievijas izlase nevarēs aizvadīt spēles Krievijā un mājas mači norisināsies neitrālā teritorijā bez skatītāju klātbūtne. Izlase varēs aizvadīt spēles ar nosaukumu Krievijas Futbola federācija (RFU), nevis Krievija. Mačos ar RFU komandas dalību nedrīkstēs izmantot Krievijas karogu vai himnu.

Tiesa, ja Krievija kvalificētos finālturnīram, Spora arbitrāžas piespriestās (CAS) diskvalifikācijas dēļ tā tāpat nevarētu spēlēt zem sava karoga.

FIFA prezidents 2019.gadā pieņēma no Krievijas prezidenta Vladimira Putina Krievijas valsts apbalvojumu - Draudzības ordeni. Iepriekšējā nedēļā, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, vai viņš paturēs šo ordeni, Infantīno vairījās tiešas atbildes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu