Latvijas Hokeja federācija nosoda Krievijas karadarbību Ukrainā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Kalvītis (no kreisās) un Edgars Buncis
Aigars Kalvītis (no kreisās) un Edgars Buncis Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde pirmdien ārkārtas sēdē nosodīja Krievijas īstenoto karadarbību Ukrainā, ziņo LHF.

Ārkārtas valdes sēdes sasaukšanu iniciēja LHF valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, lai novērtētu Krievijas iebrukuma Ukrainā ietekmi uz hokeja notikumiem Latvijā.

Valdes sēdē piedalījās valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, valdes locekļi Viesturs Koziols, Edgars Buncis, Valentīns Bļugers, Oskars Mors, Māris Martinsons un LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

Sēdes dalībnieki "vienprātīgi un nepārprotami nosodīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina īstenoto plaša mēroga karadarbību Ukrainā".

Svētdien LHF paziņoja, ka atbalsta Krievijas izolēšanu no starptautiskās sabiedrības, tai skaitā arī no starptautiskā sporta.

Tāpat Latvijas hokeja izlase neaizvadīs divas paredzētās pārbaudes spēles Rīgā ar Krievijas Olimpiskās komitejas komandu un Baltkrievijas hokeja izlasi pirms Somijā plānotā 2022.gada pasaules čempionāta.

Norvēģijas Olimpiskā un paralimpiskā komiteja un sporta veidu konfederācija (NIF) ierosināja aizliegt sportistiem no Krievijas un Baltkrievijas piedalīties starptautiskās sacensībās, kā arī atstādināt no amata starptautiskajās sporta veidu federācijās abu šo valstu amatpersonas.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) paudusi atbalstu šai ierosmei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu