Krievijas futbola klubus un valstsvienības atstādina no visām sacensībām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) kopā ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA) pirmdien ir atstādinājušas Krievijas klubus un valstsvienības no visām sacensībām, tajā skaitā šī gada Pasaules kausa izcīņas, teikts kopīgajā paziņojumā.

Atbildot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, no spēlēšanas pret Krievijas izlasi atteicās Polija, Čehija un Zviedrija, kuras ir tās pretinieces vai iespējamās pretinieces pēc mēneša gaidāmajā Pasaules kausa kvalifikācijas "play-off" turnīrā. Turpmākajās dienās vēl vairākas valstis pievienojās Krievijas izlases boikotam.

Sākotnēji FIFA paredzēja nediskvalificēt Krieviju, taču neizslēdza iespēju pieņemt šādu lēmumu. Sākotnēji tika nolemts, ka Krievijas izlase nevarēs aizvadīt spēles Krievijā un mājas mači norisināsies neitrālā teritorijā bez skatītāju klātbūtnes. Turklāt nedrīkstēs izmantot Krievijas karogu vai himnu.

Pirmdien FIFA un UEFA kopīgi nolēma, ka visām Krievijas komandām, neatkarīgi no tā, vai tās ir valsts izlases vai klubu komandas, tiks apturēta dalība gan FIFA, gan UEFA sacensībās.

Šos lēmumus pirmdien pieņēma FIFA padomes birojs un UEFA izpildkomiteja - abu institūciju augstākās lēmējinstitūcijas šādos steidzamos jautājumos.

Abas institūcijas izsaka cerību, ka "situācija Ukrainā būtiski un strauji uzlabosies un futbols atkal kļūs par cilvēku vienotības un miera nesēju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu