KOK cīnīšoties par Krievijas sportistu interesēm (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) vadītājs Staņislavs Pozdņakovs, reaģējot uz Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) aicinājumiem, nācis klajā ar paziņojumu, ka kategoriski nepiekrīt Krievijas sportistu izolēšanai no starptautiskā sporta.

SOK pirmdien aicināja starptautisko sporta veidu federācijām neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās. SOK norāda, ka Krievija, iebrūkot Ukrainā, ir pārkāpusi olimpisko pamieru, tāpat kā Baltkrievija, kas sniegusi atbalstu šim iebrukumam.

Liela daļa pasaules sporta organizāciju jau piemērojušas sankcijas Krievijas un Baltkrievijas sportam. 

"Esam rūpīgi iepazinušies ar SOK izpildkomitejas rekomendācijām starptautiskajām federācijām par Krievijas sportistu nepielaišanu dalībai sacensībās. Ir tikai viens komentārs - mēs tiem kategoriski nepiekrītam. Ir olimpiskā harta un jau iepriekš paustā SOK vadības nostāja, ka sportisti ir olimpiskās kustības sirds un viņu tiesības ir augstākas par visu, tajā skaitā jebkādu politisko tendenciozitāti," teikts KOK paziņojumā, atsaucoties uz Pozdņakova teikto.

No saiknes ar Krieviju un Baltkrieviju novērsušās virkne pasaules vadošo sporta organizāciju, sponsoru, tostarp Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) un Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA), kuras atstādinājušas Krievijas klubus un valstsvienības no visām sacensībām.

"SOK kolēģu lēmums, mūsuprāt, ir pretrunā gan ar SOK normatīvajiem aktiem un Hartu, gan ar olimpiskās kustības garu, kas tika veidots, lai vienotu, nevis šķeltu, it sevišķi, kad runa ir par sportistiem un olimpiskās kustības dalībnieku vienlīdzību," pauž Pozdņakovs. 

KOK vērsīšoties pie starptautiskajām sporta veidu federācijām, lai iegūtu oficiālu skaidrojumu par Krievijas sportistu statusu un tiesībām piedalīties starptautiskās sacensībās.

"Krievijas Olimpiskā komiteja plāno konsekventi aizstāvēt Krievijas sportistu tiesības un intereses un sniegt visu nepieciešamo palīdzību nacionālajām federācijām, lai tās apstrīdētu starptautisko federāciju diskriminējošos lēmumus," norāda Pozdņakovs. 

Otrdien liegt Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās lēma Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU). Tādējādi šo valstu pārstāvji nevarēs piedalīties daiļslidošanas, sinhronās slidošanas, ātrslidošanas un šorttreka sacensībās, kas notiek ISU paspārnē. Tāpat sacensībās nedrīkstēs piedalīties arī Krievijas un Baltkrievijas tiesneši un citi apkalpojošā personāla darbinieki.

Vissāpīgākie Krievijai varētu būt FIFA un UEFA lēmumi, jo futbols ir populārākais sporta veids Krievijā. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu