Video ⟩ Mairis Briedis nāk klajā ar jaunu viedokli un pauž atbalstu Ukrainas tautai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas bokseris Mairis Briedis otrdien, 1. martā, tīmekļa vietnē "Instagram" publicēja video, kurā viņš pauda atbalstu Ukrainas tautai, taču nenosodīja agresoru Krieviju.

Sociālajos tīklos Briedim iepriekš tika veltīta skarba kritika, ka viņš klusē par Krievijas invāziju Ukrainā.

Latvijas bokseris vispirms publicēja foto ar tekstu - "esmu pret karu". Tomēr sociālo tīklu lietotāji pieprasīja konkrētāku nostāju.

Briedis vēlāk izplatīja paziņojumu, kurā viņš norādīja, ka nenostājas nevienā no karā iesaistītām pusēm.

"Čau, visiem! Lasu visas jūsu ziņas. Skaidrojums tiem, kuri nemāk lasīt un kuri nesaprot. Negribēju paust savu viedokli, taču pateicu, ka esmu pret karu. Ar to bija par maz, un tas tika pavērsts pret mani. Kurā pusē tu esi? Esmu Latvijas pusē," skaidroja Briedis.

"Ja runa ir par to, kas notiek Ukrainā un Krievijā - esmu pilnībā pret to, ka maniem draugiem un paziņām ir jākaro. Esmu pret šo vardarbību. Esmu pret to, ka viņiem ir jāaizstāvas, un jācīnās par sevi, savu ģimeni un bērniem," turpināja Latvijas bokseris.

"Esmu pret tiem cilvēkiem, kas karo un kas liek doties karā. Tas ir trakākais, kas var notikt mūsu pasaulē," uzsvēra sportists.

Briedis arī aicināja "visus krievvalodīgos nemest vienā maisā". Latvijas bokseris esot informēts par gadījumiem kādā valstī, kuru viņš nenosauca, ka tālbraucējiem, kuri vada kravas auto ar Krievijas numurzīmēm, cilvēki uzbrukuši ar letālām sekām.

"Negribu, lai būtu karš starp valodām," norādīja Briedis, kurš turpinājumā krievu valodā uzrunāja Ukrainas tautu.

"Gribu vēlēt ukraiņu tautai spēku un izturību. Jūs sevi spēcīgi parādāt no labākās puses - vienmēr un visur, arī sacensībās. Ceru, ka tas beigsies pēc iespējas ātrāk. Sūtu jums spēku un enerģiju, lai šīs šausmas beigtos. Dodos uz baznīcu, lai aizlūgtu par jums, par visām tautām - lai uzvar saprāts, lai cilvēki nekarotu."

Nobeigumā sportists skaidroja, ka Latvijā ir kompetentāki cilvēki, kuriem jāspriež par karadarbību Ukrainā.

"Mums ir ārlietu ministrs, aizsardzības ministrs un kara vadoņi. Neprasiet manu viedokli [šajā jautājumā], kuru es līdz galam nepārzinu. Es viennozīmīgi esmu pret karu."

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu