Pasaules vadošās tenisa organizācijas nosaka sankcijas Krievijai un Baltkrievijai

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules tenisa jumtorganizācijas Tenisa profesionāļu asociācija (ATP), Sieviešu tenisa asociācija (WTA) un Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) otrdien piemēroja sankcijas Krievijai un Baltkrievijai, teikts kopīgā paziņojumā.

Paziņojumā teikts, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pagājušajā nedēļā visa tenisa kopiena ir šokēta.

"Mūsu domas ir par Ukrainas iedzīvotājiem, un mēs uzteicam daudzos tenisistus, kuri ir izteikušies un rīkojušies pret šo nepieņemamo agresijas aktu. Mēs atkārtojam viņu aicinājumus izbeigt vardarbību un atjaunot mieru," teikts paziņojumā, uzsverot, ka tenisistu drošība ir galvenā prioritāte.

Tenisa jumtorganizācijas nosoda Krievijas rīcību kara izraisīšanā.

WTA un ATP ir pieņēmušas lēmumu atcelt WTA/ATP spēlētāju turnīru, kas paredzēts šī gada oktobrī Maskavā.

ITF valde nobalsoja par Krievijas Tenisa federācijas (KTF) un Baltkrievijas Tenisa federācijas (BTF) dalības ITF apturēšanu un šo valstu komandu nepielaišanu pie visām ITF rīkotajām starptautiskajām komandu sacensībām. Tāpat uz nenoteiktu laiku tiek atcelti visi plānotie ITF turnīri Krievijā un Baltkrievijā.

Šobrīd spēlētāji no Krievijas un Baltkrievijas starptautiskajos tenisa turnīros varēs piedalīties profesionāļu sacensībās, tai skaitā "Grand Slam" turnīros, taču bez Krievijas vai Baltkrievijas vārda vai karoga.

Pirmdien Ukrainas pirmā rakete Jeļina Svitoļina atteicās sacensties ar Krievijas un Baltkrievijas sportistēm, ja viņas startēs ar savu valstu atribūtiku, bet Marta Kostjuka un Ļesja Curenko norādīja uz jebkādas reakcijas trūkumu un Krievijas iebrukumu Ukrainā pasaules tenisa vadošajās organizācijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu