Krievijas miljardiera vadītā šaušanas sporta federācija izslēdz no sacensībām Krieviju un Baltkrieviju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Ļisins un Vladimirs Putins
Vladimirs Ļisins un Vladimirs Putins Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskā Šaušanas sporta federācija (ISSF), kuras prezidents ir Krievijas miljardieris Vladimirs Ļisins, aizliegusi Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās.

"Pēc tikšanās ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomiteju, ISSF pieņem lēmumu aizliegt Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās," vēstīts federācijas paziņojumā.

Ēģiptes pilsētā Kairā no 26. februāra līdz 5. martam norisinās Pasaules kausa sacensības. Krievijas armija uzbrukumu Ukrainai sāka 24. februāri.

65 gadus vecais Ļisins kopš 2018. gada vada ISSF. Viņš uzvarēja vēlēšanās ar 148 balsīm, bet konkurents itālis Lusiano Rosi saņēma 144 balsis.

Pēc žurnāla "Forbes" aplēsēm Ļisina bagātības ir aptuveni 23,8 miljardi ASV dolāru (21,4 miljardi eiro). Viņš vada Novoļipeckas metalurģijas uzņēmumu.

Viņam pieder arī dzelzceļa kravu pārvadājumu operators "First Cargo", ostas iekārtu operators "UCL Port" un kuģniecības uzņēmums VTBH.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Krievijas biržas indekss MOEX 23. februāri noslēdza ar 33% kritumu. Saskaņā ar "Bloomberg" Miljardieru indeksa datiem Ļisins līdz ar to bija zaudējis 3,9 miljardus ASV dolāru (3,5 miljardus eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu