Šveices miljardieris Vīss: Abramovičs pagaidām prasa pārāk daudz par "Chelsea"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Romans Abramovičs
Romans Abramovičs Foto: AP/Scanpix

Šveices miljardieris Hansjorgs Vīss saņēmis piedāvājumu no krievu oligarha Romana Abramoviča iegādāties Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea", vēsta vairāki ārzemju mediji.

"Abramovičs cenšas pārdot visas savas villas Anglijā, un ātri grib tikt vaļā arī "Chelsea"," Šveices laikrakstam "Blick" atklājis 86 gadus vecais Vīss. "Es un vēl trīs cilvēki esam saņēmuši piedāvājumu nopirkt "Chelsea" no Abramaviča."

Kā norāda šveiciešu miljardieris, viņš apsvērs iespējamo darījumu kopā ar citiem partneriem, ja summa nepārsniegs divus miljardus mārciņu (2,4 miljardus eiro), taču apgalvoja, ka viens pats klubu nepirkšot.

"Man jānogaida četras vai piecas dienas," piebilda Viss. "Abramovičs pagaidām prasa pārāk daudz."

"Jūs jau zināt, ka "Chelsea" viņam ir parādā divus miljardus [mārciņu], tikai viņiem nav naudas," piebilst šveicietis.

Vīss ir medicīnas iekārtu kompānijas "Synthes" dibinātājs.

Jau ziņots, ka "Chelsea" īpašnieks Abramovičs sestdien paziņoja, ka nodod kluba pārvaldi tā labdarības fonda pilnvarotajiem.

Šo soli ir ietekmējis Krievijas iebrukums Ukrainā.

Lielbritānijas valdība pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā piektdien lika iesaldēt visus Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova aktīvus.

Pret abiem tika ieviestas finanšu sankcijas, pievienojot viņus Krievijas oligarhu sarakstam, kuru īpašumi un banku konti Lielbritānijā jau ir iesaldēti.

Abramoviča šajā sarakstā nav, taču vairāki valdības pārstāvji pieprasa, lai sankcijas arī pret citiem krievu oligarhiem, ieskaitot Abramoviču, tiktu ieviestas.

Abramovičs pēdējo 19 gadu laikā "Chelsea" ir investējis 1,5 miljardus sterliņu mārciņu (1,8 miljardus eiro), sekmējot kluba vēsturē vēl nepieredzētu panākumu periodu, izcīnot piecus premjerlīgas čempionu titulus un divas reizes uzvarot Čempionu līgā.

55 gadus vecajam Abramovičam ir arī decembrī piešķirtā Portugāles pilsonība, kā arī Izraēlas pilsonība.

Saskaņā ar žurnāla "Forbes" datiem Abramoviča īpašumi ir gandrīz 14 miljardus ASV dolāru (12,4 miljardus eiro) vērti. Žurnāla 2021.gada pasaules miljardieru sarakstā viņš ieņēma 142.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu