Boksa zvaigzne Fjūrijs gatavojas noslēgt karjeru: Šī būs mana pēdējā cīņa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs
Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas bokseris Taisons Fjūrijs paziņojis, ka pēc titulcīņas pret Dilianu Vaitu beigs karjeru, jo viņam "vairs neesot ko pierādīt."

Kā zināms, britu smagsvaru Fjūrija un Vaita cīņa par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu tiks aizvadīta 23.aprīlī Vemblija stadionā.

"Ko darīšu pēc cīņas? Atpūtīšos pludmalē, dzeršu "pina coladas", braukšu ar "Ferrari" un dzīvošu uz jahtas," sev ierastā manierē otrdien paziņoja Fjūrijs. "Tas ir viss, ko darīšu."

Uz jautājumu, ko atbildēs ja būs piedāvājums cīnīties ar Entoniju Džošua vai Oleksandru Usiku, brits paziņoja, ka "100 procenti beidz karjeru".

"Esmu divkārtējais neapstrīdamais pasaules čempions, man ir 150 miljoni bankā, un nevienam nekas vairs nav jāpierāda," piebilda Fjūrijs.

Fjūrijs tika WBC čempiona jostas 2020.gada februārī, uzvarot amerikāni Deonteju Vailderu, un pēc tam to aizstāvēja pagājušajā oktobrī, pieveicot amerikāni vēlreiz.

Tikmēr Vaits pēdējo cīņu aizvadīja pirms 11 mēnešiem, uzvarot Krievijas bokseri Aleksandru Povetkinu, kuram tas bija tikai trešais zaudējums karjerā.

Pagājušās nedēļas sākumā Vaitam bija jāparaksta vienošanās par cīņu, kuras līgumā Fjūrija promouteris Frenks Vorens piedāvāja 41 miljonu dolāru (apmēram 36 miljoni eiro), no kā Vaitam pienāktos 20%. Vienošānās tika panākta.

33 gadus vecais Fjūrijs karjeras laikā uzvarējis 31 cīņā, no kurām 22 noslēgušās ar nokautu, un reizi cīnījies neizšķirti. Savukārt arī 33 gadus vecais Vaits karjeras laikā aizvadījis 30 cīņas, no kurām 28 izcīnījis uzvaras, 19 no tām noslēdzot ar nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu