Krievu oligarhs Abramovičs paziņo, ka pārdos Anglijas futbola klubu "Chelsea"

CopyDraugiem X Whatsapp
Romans Abramovičs (vidū) "Chelsea" ložā.
Romans Abramovičs (vidū) "Chelsea" ložā. Foto: AFP / Scanpix

Krievijas oligarhs Romans Abramovičs trešdien oficiāli paziņoja, ka pārdos Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea".

Kluba oficiālajā mājaslapā tīmeklī ievietots Abramoviča oficiāls paziņojums par kluba pārdošanu, kā arī skaidrojums, ka tas nebūs tūlītējs process.

Abramovičs aicinājis izveidot labdarības fondu, kuram tiks ziedoti visi līdzekļi, ko viņš iegūs no kluba pārdošanas. Šī nauda pēc tam tiks ziedota Ukrainai kara seku likvidēšanai.

"Šim man bijis ārkārtīgi smags lēmums. Man ļoti žēl, ka nākas šādi šķirties no kluba," paudis oligarhs.

Šveices miljardieris Hansjorgs Vīss esot saņēmis piedāvājumu no Abramoviča iegādāties "Chelsea".

Kā norāda šveiciešu miljardieris, viņš apsvērs iespējamo darījumu kopā ar citiem partneriem, ja summa nepārsniegs divus miljardus mārciņu (2,4 miljardus eiro), taču apgalvoja, ka viens pats klubu nepirkšot.

"Jūs jau zināt, ka "Chelsea" viņam ir parādā divus miljardus [mārciņu], tikai viņiem nav naudas," piebilda šveicietis.

Abramovičs sestdien paziņoja, ka nodod kluba pārvaldi tā labdarības fonda pilnvarotajiem. Šo soli ir ietekmējis Krievijas iebrukums Ukrainā. Savukārt trešdien izplatītajā paziņojumā teikts, ka kluba parādus viņš nevēlēsies atgūt.

Lielbritānijas valdība pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā piektdien lika iesaldēt visus Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova aktīvus.

Pret abiem tika ieviestas finanšu sankcijas, pievienojot viņus Krievijas oligarhu sarakstam, kuru īpašumi un banku konti Lielbritānijā jau ir iesaldēti.

Abramoviča šajā sarakstā nav, taču vairāki valdības pārstāvji pieprasa, lai sankcijas arī pret citiem krievu oligarhiem, ieskaitot Abramoviču, tiktu ieviestas.

Abramovičs pēdējo 19 gadu laikā "Chelsea" ir investējis 1,5 miljardus sterliņu mārciņu (1,8 miljardus eiro), sekmējot kluba vēsturē vēl nepieredzētu panākumu periodu, izcīnot piecus premjerlīgas čempionu titulus un divas reizes uzvarot Čempionu līgā.

55 gadus vecajam Abramovičam ir arī decembrī piešķirtā Portugāles pilsonība, kā arī Izraēlas pilsonība.

Saskaņā ar žurnāla "Forbes" datiem Abramoviča īpašumi ir gandrīz 14 miljardus ASV dolāru (12,4 miljardus eiro) vērti. Žurnāla 2021. gada pasaules miljardieru sarakstā viņš ieņēma 142. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu