Krievija un Baltkrievija nevarēs piedalīties paralimpiskajās spēlēs; olimpiskajā ciematā radušās saspringtas attiecības (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas un Baltkrievijas sportisti tomēr nevarēs piedalīties Pekinas paralimpiskajās spēlēs, ceturtdien lēmusi Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) valde.

Vēl vakar IPC pavēstīja, ka Krievijas un Baltkrievijas paralimpieši startēs zem IPC karoga un netiks iekļauti medaļu kopvērtējuma tabulā.

Taču tagad lēmums mainīts, jo pret šo abu valstu sportistu līdzdalību iebildušas daudzu valstu paralimpiskās komitejas, draudot izjaukt Pekinas paralimpisko spēļu norisi.

Tāpat tiek ziņots, ka olimpiskajā ciematā starp dalībniekiem radušās saspringtas attiecības, kas arī pamudinājis IPC spert šādu soli.

Iepriekš Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas paralimpiskās komitejas vērsās ar lūgumu izvērtēt Krievijas un Baltkrievijas dalību martā gaidāmajās 2022. gada Pekinas paralimpiskajās spēlēs.

Paziņojumā tika uzsvērts, ka Krievija, iebrūkot Ukrainā, pārkāpusi olimpisko pamieru, kas sākās septiņas dienas pirms olimpisko spēļu sākuma un noslēgsies septiņas dienas pēc paralimpisko spēļu beigām jeb 20. martā.

Ukraina vēl nedēļas nogalē nebija pieņēmusi lēmumu par piedalīšanos paralimpiskajās spēlēs, taču delegācija šonedēļ tomēr devās uz paralimpisko spēļu mājvietu.

Pekinas paralimpiskās spēles norisināsies no 4. līdz 13. martam.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu