"Man nebūs citas izvēles." Usiks pauž gatavību nogalināt ienaidnieku karalaukā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules čempions boksā ukrainis Oleksandrs Usiks atzīst, ka viņš nevēlas nevienu nogalināt Ukrainā notiekošajā karadarbībā, taču to var nākties darīt, ja kāds apdraudēs viņa tuvinieku dzīvību.

Pirms nedēļas Krievijas armija sāka karadarbību Ukrainā. Daudzi vietējie sportisti devušies palīdzēt aizsardzības bataljonam aizstāvēt savu valsti, tostarp bokseri Usiks un Vasīlijs Lomačenko.

Atrodoties kādā pagrabā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, pasaules čempions supersmagsvaru kategorijā sniedza emocionālu interviju ASV raidsabiedrībai CNN.

"Ja viņi gribēs atņemt dzīvību man vai maniem tuviniekiem, man nebūs citas izvēles. Taču es to nevēlos. Negribu šaut, negribu nevienu nogalināt. Taču, ja viņi gribēs nogalināt mani, man nebūs citas izvēles," sacīja Usiks.

"Varbūt tas izklausīsies sentimentāli, bet mana dvēsele pieder Dievam, mans ķermenis un gods pieder valstij un ģimenei. Līdz ar to absolūti nav nekādu baiļu. Ir tikai neizpratne - kā tas var notikt 21. gadsimtā," turpināja bokseris.

"Bombardēšana notiek visapkārt. Viņi nesen bombardēja Mariupoli. Manam draugam raķete ietriecās mājas jumtā," atklāja Usiks.

Ukrainas bokseris patlaban nenojauš, kad viņš varētu atgriezties boksa ringā, turklāt tā šobrīd nav prioritāte. Viņam paredzēts revanša duelis pret Lielbritānijas pārstāvi Entoniju Džošua.

"Manas valsts un mans gods ir daudz svarīgāks nekā čempiona jostas," uzsvēra Usiks.

"Krievijas cilvēki īsti nesaprot, kas notiek. Viņi neredz, kas notiek. Viņi ir sava prezidenta [Vladimira Putina] upuri," norādīja bokseris.

Usikam ir arī trīs bērni, kuri šobrīd, protams, ir kopā ar viņu. Bokseris atzina, ka slēpjas kopā ar savu ģimeni un kaimiņiem.

"Kad atskan gaisa uzbrukuma sirēna, mēs slēpjamies. Protams, ir nedaudz labāk, ka mūsu ir daudz - mēs varam kaut nedaudz izklaidēties. Bet mēs sevi piespiežam izklaidēties bērnu dēļ," sacīja bokseris.

35 gadus vecā Usika kontā ir WBA Super, IBF, WBO un IBO pasaules čempiona jostas. Viņš karjerā boksa ringā ir nepārspēts, turklāt sagādājis vienīgo zaudējumu Latvijas bokserim Mairim Briedim.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu