Makšķerēšanas sporta federācija apturējusi Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Makšķeres kāts un spole.
Makšķeres kāts un spole. Foto: Evija Trifanova/LETA

Starptautiskā Makšķerēšanas sporta federācija apturējusi Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību organizācijas rīkotajās sacensībās, aģentūru LETA informēja Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas prezidents Gundars Kurzemnieks.

Šī organizācijas norādījusi, ka norobežojas no notikumiem Ukrainā, jo tās uzdevums esot veicināt mieru un sapratni starp tautām.

Kā liecina informācija šīs starptautiskās organizācijas mājaslapā, Starptautiskās Makšķerēšanas sporta federācijas biedri joprojām ir gan Krievija, gan Baltkrievija. Federācijas prezidents ir Ugo Klaudio Mateoli no Itālijas.

Savukārt Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija (LMSF) izplatījusi paziņojumu, kurā skaidri nosoda Krievijas iebrukumu Ukrainā un aicina makšķerēšanas sportā iesaistītās organizācijas, sportistus un visu makšķerēšanas kopienu norobežoties no sadarbības ar Krievijas un Baltkrievijas institūcijām un organizācijām kā arī šo valstu sporta federācijām.

LMSF informē, ka ir aizliegusi Latvijas sportistiem piedalīties sacensībās Krievijā un Baltkrievijā, piedalīties pasākumos, kurus rīko šo valstu pārstāvji, kā arī piedalīties sacensībās, kurās piedalās Krievijas un Baltkrievijas sportisti.

Savukārt makšķerēšanas pasākumu un sacensību rīkotājiem Latvijā aizliegts rīkot pasākumus, kuros piedalās Krievijas un Baltkrievijas sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu