Baltkrievijas tenisa zvaigzne Azarenka: Ir grūti noskatīties uz tautu vardarbīgo šķiršanos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka Foto: SIPA/Scanpix

Bijusī pasaules pirmā rakete tenisā baltkrieviete Viktorija Azarenka izteikusies par Krievijas izvērsto karadarbību Ukrainā un Baltkrievijas attiecībām ar Ukrainu.

Krievijas karaspēks jau nedēļu atrodas Ukrainas teritorijā un veic vardarbīgu karadarbību. Pēdējās dienās cieš arvien vairāk civiliedzīvotāju.

"Esmu dziļi vīlusies par to, kas pēdējās dienās tiek vērsts pret Ukrainu. Ir skumji noskatīties, cik daudz nevainīgu cilvēku cieš no šādas vardarbības. Kopš pašas bērnības redzēju, cik draudzīgi ukraiņu un baltkrievu tautas izturas viena pret otru, vienmēr atbalstīja cits citu. Ir grūti noskatīties uz šo vardarbīgo šķiršanos tā vietā, lai atbalstītu un sniegtu līdzjūtību viens otram," savā "Instagram" kontā raksta Azarenka. 

"Mana sirds ir kopā ar visiem, kas tiešā vai netiešā veidā cieš no šī kara, kas daudziem rada sāpes un ciešanas. Es ceru un novēlu mieru un drīzas kara beigas," pauž Azarenka. 

Pasaules tenisa jumtorganizācijas Tenisa profesionāļu asociācija (ATP), Sieviešu tenisa asociācija (WTA) un Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) otrdien piemēroja sankcijas Krievijai un Baltkrievijai. Spēlētāji no Krievijas un Baltkrievijas starptautiskajos tenisa turnīros varēs piedalīties profesionāļu sacensībās, tai skaitā "Grand Slam" turnīros, taču bez Krievijas vai Baltkrievijas vārda vai karoga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu