Ukrainas sportisti nokļūšanu Pekinas paralimpiskajās spēlēs sauc par "brīnumu"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Ukrainas paralimpiskie atlēti ceturtdien ieradās Pekinas ziemas paralimpiskajās spēlēs, nosaucot nokļūšanu Ķīnā par "brīnumu".

Ukrainas Paralimpiskās komitejas prezidents Valērijs Suškevičs norādīja, ka kopš ierašanās Pekinā ir pārņemts ar patīkamām emocijām par citu valstu solidaritāti un izcēla, ka Ukrainas sportisti ir noskaņoti sacensties.

"Varu teikt, ka tas ir brīnums, ka varējām nokļūt šeit uz paralimpiskajām spēlēm," viņš teica reportieriem. "Vieglākais ceļš būtu vienkārši neierasties, bet mēs nevarējām padoties un neatbraukt."

Nedēļu pēc Krievijas iebrukšanas Ukrainas teritorijā Starptautiskā Paralimpiskā komiteja aizliedza piedalīties atlētiem no Krievijas paralimpiskajās spēlēs.

Suškevičs izcēla, ka komandas klātbūtne Pekinā varētu uzmundrināt tos, kuri piedzīvo karu mājās.

"Lielvara vēlās iznīcināt manu valsti. Mūsu klātbūtne šeit paralimpiskajās spēlēs nav vienkārši klātbūtne. Tā ir zīme, ka Ukraina bija, ir un būs valsts," viņš teica.

Tāpat Ukrainas Paralimpiskās komitejas prezidents atklāja, ka nokļūšana šeit nav bijusi viegla un vairākiem komandas dalībniekiem nācies tiešā ziņā glābties no bumbām.

Ziemas paralimpiskās spēles Pekinā notiks no 4.marta līdz 13.martam. Plānots, ka tajās sacentīsies 600 sportisti no 50 pasaules valstīm, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits ziemas paralimpiskajās spēlēs.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu