Savicka vadītā LTS ir solidāra ar Ukrainas tautu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas Tenisa savienība (LTS) ir solidāra ar Ukrainas tautu, vēsta organizācija. 

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) un Tennis Europe (TE) asi nosoda Krievijas iebrukumu Ukrainā un tā veicināšanu no Baltkrievijas puses.

Šajās valstīs tiek atceltas visas plānotās ITF sacensības. ITF valde ir pieņēmusi lēmumu par tūlītēju Krievijas Tenisa federācijas (RTF) un Baltkrievijas Tenisa federācijas (BTF) dalības apturēšanu un izslēgšanu no starptautiskajām komandu sacensībām līdz turpmākajiem paziņojumiem.

Pēc starptautisko tenisa organizāciju ITF un TE paziņotajiem lēmumiem, Latvijas Tenisa savienība ceturtdien sasauca ārkārtas valdes sēdi, kurā tika nolemts, ka turpmāk Latvijā notiekošajās vietējā un starptautiskā mēroga tenisa sacensībās jauniešiem vecumā līdz 18 gadiem var startēt tikai tie Krievijas un Baltkrievijas pilsoņi, kuriem Latvijā ir izsniegta uzturēšanās atļauja, ar nosacījumu, ka tie startē zem neitrāla karoga.

Savukārt pārējiem Krievijas un Baltkrievijas valstu sportistiem, kuri plāno tikai uz sacensību laiku ierasties Latvijā, spēlēt tenisa turnīros Latvijā ir aizliegts.

Latvijas Tenisa savienības prezidents ir Juris Savickis, kurš ir arī hokeja kluba Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs. 

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu